STARA RUTA OPET AKTUALNA / Automobili iz Kragujevca krenuli put Amerike

Image

Tvrtka Fiat automobili Srbija (FAS) započela je najavljeni izvoz automobila 500L za Sjedinjene Američke Države, a prvi automobili već su stigli na drugu stranu Atlantika.

29.5.2013.
17:06
VOYO logo

Prvi kontigent s oko 3.000 vozila krenuo je sredinom svibnja iz luke Bar prema luci u Baltimoru. Brod s automobilima za američko tržište u Baltimor je stigao koncem prošlog tjedna dok je u kanadsku luku Halifaks drugi brod s vozilima upravo uplovio.

“Srbija u ovoj godini očekuje više od 1,6 milijardi eura prihoda od izvoza tvrtke Fiat automobili Srbija!”, izjavio je nedavno državni tajnik u Ministarstvu financija i privrede Aleksandar Ljubić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je agenciji Beta rekao kako su očekivanja Srbije od Fiata velika i istaknuo kako su prvi pokazatelji s tržišta su vrlo pozitivni.

“Napravili smo dobar automobil, kvalitetan automobil, lijep automobil!”, rekao je Ljubić i naveo da je u prošloj godini u Kragujevcu prozvedeno oko 30.000 automobila “fiat 500L” i da je sva proizvodnja izvezena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan Fiata za 2013. godinu je u Kragujevcu proizvesti oko 160.000 vozila, kao i plasman vozila na više od 100 tržišta u svijetu uključujući, osim američkog, pojas Azije i Pacifika. Serijska proizvodnja modela Fiat 500L započela početkom srpnja 2012. godine a sad se širi verzijama Trekking i 500 XL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo