Sjajan uspjeh: Hrvat na pragu osvajanja slavnog turnira

Novi je veliki uspjeh ostvario hrvatski tenisač Ivan Dodig u paru s Brazilcem Marcelom Melom.

19.4.2014.
12:46
VOYO logo

Treći nositelji ATP turnira iz Masters 1000 serije u Monte Carlu u polufinalu su pobijedili Bjelorusa Maksa Mirnjija i Rusa Mihaila Južnija sa 6-3, 1-6, 10-6 u meču koji je trajao 60 minuta. Dodig i Melo su napravili break u šestom gemu što im je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

U drugoj su dionici ipak pali i dopustili bjelorusko-ruskoj kombinaciji da im dvaput oduzme servis. O pobjedniku je tako odlučivao treći set u obliku produženog tie-breaka, a u njemu su se Hrvat i Brazilac bolje snašli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Dodiga i Mela je ovo četvrti zajednički finale. Najprije su 2012. igrali u finalu Memphisa, da bi lani ostali korak do trofeja na Wimbledonu, a potom i osvojili Masters 1000 turnir u Šangaju.

Na zemljanoj podlozi Monte Carla će u finalu igrati protiv američke braće Bryan ili protiv Kanađanina Daniela Nestora i Srbina Nenada Zimonjića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni uspješno je startala u kvalifikacijama WTA turnira koji se igra na zemljanoj podlozi u Stuttgartu.

Lučić-Baroni je u 1. kolu bila bolja od Talijanke Nastassje Burnett s 4-6, 6-3, 7-5 u meču koji je trajao čak dva sata i 41 minutu. Druga prepreka 98. igračici svijeta bit će 69 mjesta slabije rangirana Čehinja Katerina Siniakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo da će u kvalifikacijama Stuttgarta igrati i najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović kojoj će prva suparnica biti Njemica Carina Witthöft.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo