NBA DOIGRAVANJE / Atlanta prekinula desetogodišnji post

Image

Pobjedom 91-78 nad Miamijem Hawksi izborili polufinale Istoka. Denver poveo u polufinalu Zapada pobjedom 109-95 nad Dallasom.

4.5.2009.
6:54
VOYO logo

Nedjeljna sedma utakmica prvoga kruga doigravanja na Istoku NBA lige odlučila je da će Cleveland Cavaliersi igrati protiv Atlanta Hawksa u konferencijskom polufinalu. U sedmoj utakmici doigravanja Atalanta je došla do četvrte pobjede slaveći 91-78 nad Miami Heatom. Hawksi će tako nakon deset godina ponovno sudjelovati u polufinalu doigravanja  Istoka NBA lige.

Kolika je prednost domaćega parketa spoznali su Hawksi lani nakon što su u sedmoj utakmici pali u Bostonu od kasnijeg osvajača naslova prvaka. Ovaj puta prednost su imali oni i po prvi puta od kada igraju u Atlanti morali su igrati sedmu utakmicu u svojoj Philips Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su prednost iskoristili ponajviše zahvaljujući Joeu Johnsonu (27 poena) i Joshu Smithu (21 koš, devet skokova) koji su znalački odgovarali na prijetnju Dwyanea Wadea (31 poen), najboljeg igrača finala iz šampionske ere Heata.

Košarkaši Denver Nuggetsa i Dallas Mavericksa otpočeli su polufinalnu seriju Zapadne konferencije, a nakon uvodne utakmice na domaćem parketu u prednosti su Denverovi igrači. Bilo je 109-95 za sastav predvođen poenima Nena Hilarija (24) i Carmela Anthonyja (23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistički gledano najbolji pojedinac susreta iz redova je poražene momčadi, a bio je to Nijemac Dirk Nowitzki "vlasnik" 28 poena i 10 uhvaćenih lopti. Sam nije mogao, a pomoć nije imao, budući da su zakazali i Josh Howard (7/16 za 15 koševa) i Jason Kidd, kojem učinak od 15 ubačenih koševa kvari osam izgubljenih lopti. Cijela momčad Dallasa uspjela ih je prosuti 20...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo