26. KOLO PREMIERSHIPA / Arsenalu derbi s Liverpoolom

Image

ManU je tek remizirao 1:1 s Aston Villom i nije iskoristio 2:1 poraz Chelsea kod Evertona da bi preuzeo vodstvo na ljestvici.

11.2.2010.
7:58
VOYO logo

U derbiju 26. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na stadionu Emirates pobijedio Liverpool 1:0. Pogodak odluke postigao je Abou Diaby u 72. minuti. Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva još uvijek se nije oporavio od ozljede.

Tottenham je izgubio na gostovanju kod Wolverhamptona 0:1, a strijelac je bio David Jones u 27. minuti. U gostujućim redovima od prve minute utakmice zaigrao je Niko Kranjčar, a umjesto njega u 72. minuti je ušao Luka Modrić. Vedran Ćorluka je utakmicu pratio s klupe za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća momčad prvenstva Chelsea je izgubila na gostovanju kod Evertona 1:2. Oba gola za Everton zabio je Louis Saha, prvog u 33. minuta, a drugog u 75. minuti. Saha je imao priliku zabiti još jedan gol, no promašio je kazneni udarac u 45. minuti. Pogodak za Bluese postigao je Florent Malouda u 17. minuti.

Poraz lidera prvenstva nije iskoristio Manchester United koji je na gostovanju u Birminghamu remizirao s Aston Villom 1:1. Domaćin je poveo golom Carlosa Jimeneza Cuellara u 19. minuti, a četiri minute kasnije United je izjednačio autogolom Jamesa Collinsa. "Crveni vragovi" su od 29. minute igrali bez isključenog Nania. Pobjedom bi United preuzeo vodstvo na ljestvici, sada je došao na bod od Chelsea. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blackburn je kod kuće pobijedio Hull 1:0, a susret je odlučio autogol Boaza Myhilla u 16. minuti. Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić igrao je za Blackburn do 89. minute kada je zamijenjen.

Chelsea je zadržao vodeću poziciju na ljestvici sa 58 bodova, ManU je drugi sa 57, a Arsenal je treći sa 52 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo