INTER BOLJI OD CSKA / Arsenal protiv Barce izvukao remi

Image

U prvoj utakmici četvrtfinala nogometne Lige prvaka londonski Arsenal je na domaćem terenu protiv Barcelone odigrao neodlučeno 2-2.

31.3.2010.
20:59
VOYO logo

Strijelci za Arsenal bili su Walcott (69) i Fabregas (85-11m), a oba pogotka za Barcelonu postigao je Ibrahimović (46, 59).

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Barcinih nogometaša, i pravo je čudo kako su domaćini uspjeli sačuvati nedirnutu mrežu. Već u prvim minutama Barcelona je dvaput ozbiljno zaprijetila, prvo Ibrahimović, a potom je nakon kornera Busquets dobro pucao, ali je lopta izbačena sa gol-linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 6. minuti Barca je dva puta mogla zatresti merežu. Messi se probio kroz sredinu, dobro je pucao s 18 metara, ali je Almunia obranio. U nastavku napada Alves je ubacio u protivnički 16-erac, a Ibrahimović je iz neposredne blizine promašio gol. Još dvije stopostotne šanse gosti su imali u 14. minuti, jednu za drugom - prvo je Almunia skinuo "zicer" Ibrahmoviću, a potom i Xaviju.

Arsenal je u prvom dijelu samo jednom ozbiljno zaprijetio, u 23. minuti Nasri je iskosa sa vrha kaznenog prostora pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku drugog poluvremena gosti su poveli nakon duge lopte u protivnički 16-erac koju je prihvatio Ibrahimović, te je prebacio istrčalog vratara Arsenala.

Do najbolje šanse za pogodak Arsenal je došao tek u 53. minuti, kada je Bendtner pucao glavom iz blizine, ali Victor Valdes je obranio. No, šest minuta kasnije Barca je povela sa 2-0. Xavi je gurnuo loptu u prazan prostor, a Ibrahimović je snažnim udarcem sa desetak metara pogodio pod samo gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su uspjeli smanjiti vodstvo Barce u 69. minuti, a strijelac je bio Theo Walcott, koji je u igru ušao samo minutu ranije. Ulaskom Walcotta Arsenal je postao puno opasnija momčad i u 85. minuti uspjeli su poravnati rezultat. Puyol je u kaznenom prostoru oborio Fabregasa, a sudac je pokazao na bijelu toču i crveni karton stoperu Barce. Fabregas je uspješno izveo 11-erac i rezultat je bio 2-2.

Hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva proveo je utakmicu na Arsenalovoj klupi za pričuve. Uzvrat je 6. travnja u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter pobijedio moskovski CSKA

U prvoj utakmici četvrtfinala nogometne Lige prvaka milanski Inter je na San Siru svladao CSKA iz Moskve sa 1-0 (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac jedinog pogotka bio je Diego Milito u 65. minuti preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora nakon odličnog dodavanja Wesleya Sneijdera.

Nakon vrlo slabog prvog poluvremena, u drugom je Inter dominirao, ali je iskoristio samo jednu od brojnih prilika. Najbolje prilike za povećanje vodstva propustili su Pandev u 70. i Sneijder u 84. minuti. Uzvrat je 6. travnja u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo