PODVIG ZA PAMĆENJE /

Argentinski čarobnjak ispisao nogometnu povijest

Image
Foto: AP Images

Argentinski stručnjak na klupi Atletico Madrida Diego Simeone ušao je u povijest nakon osvajanja Europske lige.

10.5.2012.
7:46
AP Images
VOYO logo

Trener Atletico Madrida DiegoSimeone (42) tek je četvrti neeuropski trener koji je slavio u nekom od europskih kupova, te prvi kojem je to uspjelo u Kupu Uefa ili Europskoj ligi.

Prije Simeonea to je uspjelo njegovim sunarodnjacima LuisuCarnigliju, HeleniuHerreri i AlfreduDiStefanu. Carniglia je na klupi Real Madrida osvojio Kup prvaka 1958. protiv Milana i godinu dana kasnije protiv Reimsa. Herrera je učinio isto na klupi Intera 1964. i 1965. godine, dok je Alfredo Di Stéfano predvodio Valenciju do trijumfa u Kupu kupova 1980. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simeone je postao i tek treća osoba koja je u ovom natjecanju slavila kao igrač i kao trener. Simeone je igrački naslov u Kupu Uefa osvojio u dresu Intera 1998. Prije njega to je uspjelo jedino talijanskoj legendi Dinu Zoffu i Nizozemcu HuubuStevensu. Zoff je slavio u Kupu Uefa na vratima Juventusa 1997. protiv Athletic Bilbaoa, a kao trener Juventusa 1990. protiv Fiorentine. Stevens je pokal pobjednika Kupa Uefa podigao kao igrač PSV Eindhovena 1978. godine, a kao trener Schalkea 1997.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo