[ANKETA] TKO SU BILI NAJBOLJI HRVATSKI SPORTAŠI I SPORTAŠICE U 2019.? / Recite nam tko vas je oduševio u godini na zalasku

Image
Foto: PIXSELL

Tko vas je ove godine najviše oduševio od Hrvata i Hrvatica?

24.12.2019.
23:00
PIXSELL
VOYO logo

Ovu godinu na zalasku obilježili su veliki uspjesi hrvatskih sportašica i sportaša. Oduševljavali su nas nastupima u individualnim sportovima, a velike uspjehe ostvarile su i hrvatske momčadi te ženske ekipe.

Naša najbolja atletičarka Sandra Perković osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu, Valentina Pereglin osvojila je pojedinačno i ekipno zlato na Svjetskom prvenstvu u samostrelu, a Hrvatska je ove godine po prvi put imala dvije tenisačice, Donnu Vekić i Petru Martić u prvih 20 na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je naslov svjetskog doprvaka na preči u njemačkom Stuttgartu, Luka Modrić izabran je u FIFA-inu idealnu momčad godine., taekwondaš Toni Kanaet osvojio je srebro na Europskom prvenstvu i izborio plasman na Olimpijske igre, a hrvatski strijelac Josip Glasnović bio je pobjednik Svjetskog kupa u Al Ainu.

Što se tiče ženskih ekipa, rukometašice Podravke sudjelovali su u prestižnoj Ligi prvaka, reprezentativke u samostrelu osvojile su zlato na Svjetskom prvenstvu, odbojkašice su stigle do srebra u Zlatnoj europskoj ligi, a kuglačke reprezentativke postale su svjetske prvakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od momčadi još su jednu izvrsnu godinu imala braća Sinković, Valent i Martin, koji su i u 2019. dominirali dvojcem bez kormilara, postavši u švicarskom Luzernu u lipnju europski prvaci, a tri mjeseca kasnije u austrijskom Linzu osvojili su naslov svjetskih prvaka. Nogometaši Dinama igrali su Ligu prvaka, nogometna reprezentacija izborila je Europsko prvenstvo, a vaterpolisti su osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu i srebro u Svjetskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo