PORAZ U SYDNEYU /

Ančić propustio 14 break lopti

Image

Mario Ančić poražen je u četvrtfinalu ATP turnira u Sydneyu od srpskog tenisača Novaka Đokovića. Mario je u ovom meču propustio čak 14 break lopti.

15.1.2009.
13:23
VOYO logo

Mario Ančić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Sydneyu. U četvrtfinalnom dvoboju ga je sa 6-3, 6-4 za sto minuta pobijedio prvi nositelj i treći igrač svijeta Srbin Novak Đoković.

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Ančića i Đokovića i treća pobjeda srpskog igrača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makar rezultat govori da je Đoković elegantno dobio ovaj meč, prava slika onog što se događalo u Sydneyju je potpuno drugačija. Ančić je ukupno skupio samo pet poena manje (66-61), a imao je čak deset break prilika više.

Petnaest puta je bio na pragu oduzimanja servisa srpskomtenisaču, ali uspio je u tome samo jednom. U prvom gemu meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod vodstva 3-1 u prvom setu Ančić je imao čak sedam break prilika. Imao je 15-40 i pet prednosti, ali je sve ostalo na tome. Ili je Ančić pogriješio ili je Đoković baš u tom trenutku izvlačio najbolje udarce.

Od tih 1-3 Đoković je odjurio na 5-3 makar je i tada Ančić imao mogućnost povratka. Ali u tom trenutku nije iskoristio 15-40.

Na početku drugog seta se nastavila ista priča. Ančić je imao 1-0 i pet break prilika, no i tada je ostao bez oduzetog servisa. Kada je i ta šansa postala povijest, Đoković je opet preuzeo kontrolu, te je kod 1-1 došao do prednosti breaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo