DUNGA PREDUHITRIO LIPPIJA / Amauri se ipak priklonio Brazilu

Image

Napadač Juventusa rođen je u Brazilu, ali je u procesu dobivanja talijanskog državljanstva.

31.1.2009.
21:39
VOYO logo

Ozljeda Sevillinog napadača Luisa Fabiana potaknula je izbornika brazilske nogometne reprezentacije Carlosa Dungu da naknadno pozove Juventusovog napadača Amauriju (28) za prijateljski ogled s Italijom 10. veljače koji će se odigrati u Londonu na stadionu "Emirates". 

Strijelac 13 pogodaka u 23 nastupa za torinsku nogometnu momčad ove sezone rođen je u Brazilu, ali je u procesu dobivanja talijanskog državljanstva i opciju nastupanja za jednu od reprezentacija u svojim je izjavama držao otvorenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amauri je rekao da će nastupati za reprezentaciju čiji ga izbornik prvi pozove, a na kraju je Carlos Dunga bio brži od Marcella Lippija.

Fabiano je, podsjetimo, ozlijedio lijevo koljeno u nedavnoj uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja protiv Valencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz brazilskoga su nogometnog saveza objavili da su u konstantnom kontaktu s vodstvom Juventusa. Od Talijana trebaju izvanredno dopuštenje za dolazak Amaurija. Za potencijalnoga novog reprezentativca Brazilci sada trebaju specijalnu dozvolu Juventusa, obzirom da je istekao FIFA-in standardni rok za pozivanje igrača koji igraju u klubovima izvan matične zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo