SPORTSKE IGRE MLADIH / '80.000 djece je dokaz da idemo u dobrom smjeru'

Image
Foto: RTL

Gašenjem plamena u Areni Zagreb svečano su zatvorene INA Sportske igre mladih 2011. Veliko finale su uveličali nogometaši Dinama, kao i brojna televizijska lica, te neizostavni zagrebački gardonačelnik Milan Bandić.

16.9.2011.
8:26
RTL
VOYO logo

Plamen je ugasio Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, koji je naglasio važnost ove sportske manifestacije koja se već godinama odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kao suorganizator velike završnice, oskušao se u graničaru. Kapetan Brzih u svojem pobjedničkom timu zaigrao je s nogometašima NK Dinamo (Jurčić, Kelava, Sammir, Vida, Badelj i Kovačić) te Zoranom Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova sportska ekipa natjecala se protiv Žestokih koju su činili novinari Hloverka Srzić-Novak, Lana Banely, Željko Vela, Petar Pereža, Tomislav Jelinčić, Filip Brkić, Dragan Primorac, Dubravko  Šimenc i Veljko Mršić.

"Puna Arena i 80.000 sudionika dokaz su kako idemo u dobrom smjeru te imamo potporu djece i mladih koja nam je najpotrebnija. Sve dok se sudionici s osmijehom vraćaju svojim domovima mi znamo kako naša misija uspijeva te da slogan kroz koji djelujemo 'Živimo život bez droge jer droga uzima život', nije samo slovo na papiru“, istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik INA Sportskih igara mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

INA Sportske igre mladih 2011. okupile su rekordan broj sudionika od čak 80.000 natjecatelja koji su se natjecali u deset sportova. Natjecajući se po cijeloj Hrvatskoj, veliko finale odigralo se u Splitu. I po prvi put u 15. godina, koliko se Igre odvijaju, svečano zatvaranje održano je izvan Splita.

Nagrada za fair play
Tijekom svečanosti roditelji Jakovac uručili su nagradu za fair play ekipu, koja je otišla u ruke Domagoju i Franu, iz Zagrebačke županije, a koje je ujedno prigodnim poklonom nagradila i INA.  Matteo Tim Jakovac – nagrada za fair play dodjeljuje se tradicionalno već nekoliko godina ekipi koja na tereni i izvan njega, iskaže brigu za svoje suigrače. Domagoj i Fran natjecali su se u odbojci na pijesku, kategorija 1996. i mlađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo