HRANA BOGATA VITAMINIMA / Kosa vam sporo raste? Ovo su namirnice koje pospješuju rast kose

Image
Foto: Pixabay

Imate problema s lomljivom i suhom kosom, a takva vam skoro uopće ni ne raste? Ovo su namirice koje pospješuju rast kose

28.6.2019.
9:00
Pixabay
VOYO logo

Intenzitet rasta kose ovisi o raznim čimbenicima, ali postoje načini kako to promijeniti. Jedan od tih načina je i hrana koju unosimo. Da, dobro ste pročitali. Hrana je ta koja vam također može pomoći u bržem rastu kose.

1. Jaja

Jaja su bogata nutritivnim vrijednostima koje pomažu u rastu kose, a posebno vitaminom H i omega-3 masnim kiselinama. Osim rasta, jaja također pomažu da vaša kosa izgleda zdravije i ljepše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Bobičasto voće

Ove namirnice bogate su vitaminima, a posebno biotinom koji je zaslužan za proizvodnju aminokiselina u tijelu. Osim što utječe na brži rast, ovaj vitamin poboljšava elastičnost te jača korijen kose.

3. Špinat

Iako nam povrće nije uvijek najdraži dio jelovnika, možda ćete se predomisliti kad čujete kolike su njegove dobrobiti. Jedna od najzdravijih povrtnih namirnica jest i špinat. Zahvaljujući vitaminu B koji sadrži, špinat je namirnica koja jača korijen kose i tako učinkovito stimulira njen rast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Losos

Losos je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu, a posebno zbog toga jer je bogat omega-3 masnim kiselinama. One su poznate po tome što pomažu pri očuvanju zdravlja kose, čine je sjajnijom, zdravijom i čvršćom. S obzirom na to, vaša će kose također brže rasti.

5. Slatki krumpir

Slatki krumpir ili batat bogat je beta-karotenom koji se u našem tijelu pretvara u vitamin A. Ovaj vitamin pozitivno djeluje na naše zdravlje, a posebno na zdravlje naše kose koja je zbog njega svilenkasta, sjajna i čvrsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Avokado

Avokado je voće koje na našim prostorima još uvijek nije najpopularnije, ali ga možete nabaviti i sigurno nećete požaliti! Između ostaloga, avokado pospješuje rast vaše kose i čini ju jačom.

7. Orasi

Ovi orašasti plodovi sadrže vitamin E koji jača kosu i tako značajno ubrzava njen rast. Orasi također sadrže korisne nutrijente poput biotina, omega-3 masnih kiselina te vitamina B koji je poznat po tome što pomaže u očuvanju zdravlja kose i noktiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Grah

Ovo sigurno niste znali, ali i grah je hrana koja potiče bolji i brži rast vaše kose. Sadrži minerale koji pomažu u rastu kose i popravku oštećene.

9. Sjemenke bundeve

Sjemenke bundeva potiču bolju i kvalitetniju cirkulaciju vlasišta, i samim time djeluju na brži rast kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Kamenice

Kamenice sadrže velike količine cinka koji je zadužen za održavanje kvalitete kose, a ujedno i pomaže kod ubrzanog rasta.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo