Uživajte u zdravim i ukusnim slasticama!

Prirodni zaslađivači – zdrava i ukusnija zamjena za šećer. Uživajte tijekom blagdana bez odricanja od finih delikatesa!

2.12.2013.
9:01
VOYO logo

Agavin svježi sirup je zamjena za običan šećer, ima visok postotak fruktoze (70-77%) i niskog je GI (17), tako da se u krv apsorbira sporije od šećera i ne uzrokuje brz porast inzulina. Sadrži i do 5% inulina – prebiotika koji pomaže poboljšati metabolizam stimulirajući crijevnu floru. Odličnog je, neutralnog okusa i može se koristiti bilo gdje umjesto bijelog šećera.

Šećer kokosove palme je prirodni izvor visokoenergetske hrane (glikemijski indeks 35), napravljen od ručno rezanog svježeg cvijeća s vrha kokosove palme (tradicionalna indonezijska proizvodnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom se koristi za shakeove, smoothieje, hladne ili tople napitke, voćne salate (svježe), slastice, sladoled, u salatama i umacima, kod pečenih peciva i kolača. Kao sladilo je pogodan i za dijabetičare, te one koji izbjegavaju hranu s visokim glikemijskim indeksom.

Kakao (vrsta Criollo) – zrna, prah i maslac Zašto se kakao Criollo naziva hranom za bogove?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakao sadrži 300 različitih spojeva koji utječu na podizanje raspoloženja (hormoni sreće), kao što su serotonin, triptofan, anandamid, dopamin, feniletilamin i arganin, magnezij, te 400 posto više antioksidansa od standardnih kakaa ili bilo koje druge biljke. Kakao prah se može koristiti kao afrodizijak, za povećanje raspoloženja (anti stres) i opuštanje. Zbog sadržaja magnezija snižava krvni tlak. Korištenje i kontraindikacije: Ne postoje preporučene doze za konzumiranje kakaa u prahu jer se stvarno može koristiti po želji.

Jeste li znali? Kakao sadrži dvostruko više antioksidansa od crnog vina i tri puta više nego zeleni čaj. Antioksidansi su tvari koje usporavaju ili spriječavaju oksidaciju važnih staničnih komponenti - čime se poboljšava funkcioniranje imunološkog sustava, povećava sposobnost organizma u teškim i stresnim situacijama, a posebno može smanjiti rizik od raka, arterioskleroze i drugih kardiovaskularnih bolesti. Od vitamina dominira vitamin C, koji djeluje kao antioksidans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakao maslac je dobiven prešanjem kakao zrna. Ima delikatan miris i okus čokolade. Često se koristi kao sastojak u proizvodima za njegu kože (sapuni, losioni, kreme), i receptima za superhranu, čokolade, kolače itd. Kakao maslac je žućkasto bijele boje i pretvara se u tekućinu pri temperaturama iznad 35 º C. Sastojci kakao maslaca predstavljaju brz izvor energije za naše tijelo, jer on ima visok udio stearinske kiseline i ne povećava razinu lošeg kolesterola u krvi. Stearinske kiseline u našoj jetri se pretvaraju u nezasićene oleinske kiseline, koje su među omega-6 masnim kiselinama, kao npr. maslinovo ulje.

Najbolja vruća čokolada za hladne dane:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- 3 dcl nezaslađenog bademovog mlijeka* - agavin sirup po ukusu - 2 žlice kakaa u prahu - 2 žlice rastopljenog kakao maslaca - 1 žlica mace u prahu - 1 zrela banana

Bademovo mlijeko u blenderu izmiješamo sa ostalim sastojcima (ako je mlijeko već zaslađeno, možete izostaviti agavin sirup)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Bademovo mlijeko napravite tako da u blenderu izmiješate otprilike jednu šaku (preko noći namočenih badema) na 3 dcl vode i dodate prstohvat soli za bolju intenzivniju aromu. Ako želite slatko mlijeko dodajte nekoliko datulja. Mlijeko zatim procijedite kroz tanku gazu.

Kokosovo ekstradjevičansko ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladno prešano djevičansko kokosovo ulje sadrži nezasićene masnoće koje su važne kako bi vašem tijelu pružilo izvrstan izvor energije. Ulje sadrži visok udio laurinske masne kiseline, koja je ujedno i glavni sastojak majčinog mlijeka i ima antivirusna i antibakterijska svojstva. Ne sadrži loše trans masne kiseline. Niske je kalorijske vrijednosti, te je pogodan kod problema sa kolesterolom.

Primjena: uz deserte, frape-e, u namazima i umacima, uključujući i pečenje, prženje ili kuhanje, jer ulje je vrlo stabilno na visokim temperaturama. Koristi se i kao zamjena za maslac, te je 100% veganski proizvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želite li dodatno zasladiti ili obogatiti Vaše homemade delikatese možete upotrijebiti i neki od sljedećih superfoods-a: Chia sjemenke, Goji bobice, Acai u prahu, Camu camu u prahu, Maca u prahu, Chia sjemenke, Reishi u prahu, Guarana u prahu, Murve, Incan bobice … - ovo polinkati na webshop svak proizvod zasebno

Recept za Goji frape: 10 grama goji bobica, 1 žlica kakao praha, 1 žličica agavinog sirup, 1 banana i 3 dl zobenog mlijeka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CHIA ČOKOLADNI PUDING

1 dcl bademovog mlijeka * 4 žlice Chia sjemena 1 žlica sirovog kakao praha 1 žlica agavinog sirupa Izmiješajte sve sastojke u zdjeli i ostavite stajati barem 10-15 min da Chia sjemenke nabubre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voćni sok (2 osobe)

2 jabuke 1 naranča 1 banana 1 žlica Camu Camu u prahu Izmiješati u blenderu i polako piti - savršeni doručak!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Camu Camu – limunada za odrasle

sok od jednog limuna 3 dcl vode 1 žlica Camu Camu u prahu rukohvat Goji bobica 2 žlice sirovog Agavinog sirupa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više kreativnih ideja možete pronaći na Webu ili Faceu.

Kod kupnje preko web shopa do kraja godine unesite kod - 1213 pomoću kojeg se može ostvariti popust od 20% na proizvode iz asortimana PlanetBIO, Aloha medicinals, Schnitzer i Radius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sponzorirani članak

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo