Najnoviji trendovi u opremanju ugostiteljskih objekata iz salona Vodotehnika

Image
28.3.2019.
16:36
VOYO logo

Sve većom primjenom mobilnih tehnologija ugostiteljski objekti, naročito oni u urbanim središtima, često postaju mjesto za rad.

Uredski prostori tako su na neki način dobili konkurenciju - kafiće i restorane koji osvajaju svojim predivno uređenim interijerima. Koncipirani su tako da je u njima ugodno raditi i održavati sastanke, odnosno boraviti 24/7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Picture 7120

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Osim uživanja u aromama najfinijih zrnca kave, komentiranja društvenih tema i upijanja prvih proljetnih zraka sunca, pomno uređeni ugostiteljski objekti tako su danas prepuni gostiju s laptopom ili tabletom u ruci. Ipak, ovaj trend preuzet iz zapadne kulture funkcionira samo u prostorima uređenim na odgovarajući način.

Koji su to najnoviji trendovi u opremanju ugostiteljskih objekata prihvaćeni diljem svijeta, objasnila je Gordana Barun iz salona Vodotehnika: 'Za najbolji estetski dojam često se pristupa smjeru uređenja koje asocira na kućne prostorije jer klijentima je domaća atmosfera s osjećajem opuštenosti izuzetno važna. Korištenje prirodnog ili umjetnog zelenila pomoći će u stvaranju ovog momenta, kao i prisutnost površina koje imitiraju prirodne materijale, poput drveta i kamena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njih će objekt dobiti toliko traženu toplinu i konceptualnu usklađenost. Kod želje za postizanjem premium dojma vidljiv je trend korištenja tamnih tonova i robusnih materijala, poput podnih i zidnih obloga s izraženim reljefom. U ovakvim uspješno uređenim objektima često se aplicira i mramorni uzorak koji prostorijama daje dozu luksuza i jedinstvene osobnosti. Najčešći je izbor u objektima s ugostiteljskom ponudom višeg cjenovnog ranga. Materijalima s efektom betona ili metala najlakše je postići industrijski izgled, a podnim i zidnim oblogama s patchwork uzorkom prostor dobiva dozu razigranosti'.

Prilikom dizajniranja objekta uputno je odlučiti se za jedan smjer uređenja te cijeli prostor i detalje prilagoditi glavnoj temi. 'Kada je riječ o ugostiteljskim objektima, posebno je važno uzeti u obzir da su materijali koji se koriste kvalitetni te da boje i oblici budu postojani i u godinama koje slijede. S druge strane, kada je riječ o trendovima treba uzeti u obzir da su oni prolazni, a ugostiteljski objekti nisu prostori koji se često preuređuju. Uređenje interijera najčešće je veliki financijski izdatak pa pri odabiru materijala preporučujemo renomirane proizvođače čiji će proizvodi biti dugoročno rješenje i stilski uspješno odolijevati svim prolaznim modnim trendovima', kaže Gordana Barun iz Vodotehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njezinim riječima, ugostiteljski objekti sve su češće minimalistički dizajnirani. Koriste se svijetli i prozračni elementi, posebice ako je riječ o manjim prostorima, uz koje je lakše održavati urednost i čistoću. Na ovaj način izbjegava se tzv. 'zamka prenatrpanosti' i higijena ostaje na prvom mjestu, a manje kvadrature izgledaju vizualno veće.

Stoga istražite najnovije trendove iz svijeta interijera, a u bogatoj ponudi Vodotehnike pronađite sve potrebno za skladno uređen ugostiteljski objekt u kojem će gosti poželjeti provesti cijeli dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radno vrijeme salona Vodotehnika, Kovinska 3, Zagreb: radnim danom od 8 do 17 h.

Više informacija potražite na web stranici: http://www.salon-vodotehnika.hr/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo