TISUĆE RAZLOGA ZA GOL / 30.000 KUNA I ZA DRUŠTVO DISTROFIČARA ISTRA

Image

Predsjednik Društva Robert Raste: “Financijska pomoć koju smo dobili od Germanie biti će iskorištena kao početno sredstvo za nabavku posebnog kombi vozila za potrebe invalidnih osoba.”

7.7.2021.
0:05
VOYO logo

Perišić, Vlašić, Modrić... Zagreb, Osijek, Pula... Hrvatska je nizala golove na EURU, a Germania sad širom zemlje zahvaljući goleadi naše momčadi donira. U sklopu akcije Tisuće razloga za gol, za svaki pogodak Hrvatske na EURU, ova društveno odgovorna tvrtka donirala je 30.000 kuna, a pomoć je već stigla na adrese Udruga Hureka i Rijeka ljubavi. Sada je došlo na red i Društvo distrofičara Istra.

Ono je osnovano davne 1974. godine, a okuplja, skrbi i pomaže osobama oboljelim od mišićne distrofije – neuromuskularnih bolesti koje spadaju u vrh najtežih tjelesnih oštećenja. Članovi ovog Društva su osobe sa invaliditetom – radi se o teško pokretnim i nepokretnim osobama. Pomoć članovima je potrebna u provođenju svakodnevnih aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala Germaniji na velikodušnoj donaciji u iznosu od 30.000 kuna. Financijska sredstva koja smo dobili bit će iskorištena kao početna sredstva u akciji nabavke kombi vozila Društva distrofičara Istre. Kombi vozilo je od iznimne važnosti za provedbu svih aktivnosti Društva i za prijevoz članova u invalidskim kolicima. Kombi će se preurediti za potrebe prijevoza osoba s invaliditetom, te će mu se ugraditi rampa. Ovaj velikodušni čin Germanie nas je jako razveselio te nismo očekivali takvu iznenadnu i nenajavljenu donaciju.” naglasio je Robert Raste, Predsjednik Društva distrofičara Istra.

Image

Hrvatska je ispala sa Europskog prvenstva poslije drame protiv Španjolske u osmini finala, ali su izabranici Zlatka Dalića donijeli mnogo radosti, ne samo navijačima, nego i brojnim udrugama! Svaki gol je vrijedio po 30.000 kuna, a ukupna bilanca od sedam pogodaka (računao se i autogol “Crvene furije” u eliminacijskoj utakmici), donio je 210.000 kuna u fond za humanitarne svrhe!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvih 30.000, promotor kampanje Dario Šimić usmjerio je za Udrugu Hureka, a potom se pomoć slila u Rijeku ljubavi, socijalnu samoposlugu u Osijeku, koja već deset godina pomaže financijski ugrožene građane i obezbjeđuje im obroke. Na našu veliku radost, stigli smo i u Pulu, gdje smo uručili donaciju Društvu distrofičara Istra. I u narednim danima nastaviti ćemo obilaziti one kojima je potrebna pomoć“, naglasila je Kristina Džigurski, menadžerica Korporativnih poslova u Germaniji.

Želite li i Vi pomoći Društvu distrofičara u što skorijoj nabavci posebnog vozila, a sve kako bi njegovi članovi mogli upražnjavati svakodnevne aktivnosti koje mi ostali uzimamo zdravo za gotovo, uplatite na broj računa Društva: IBAN: HR 2824070001118015535, otvoren u OTP banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Srećko Niketić/Pixsell

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo