Hrvati skijaju u krivo vrijeme i gube čak 8 mil. €!

Tjedan dana skijanja hrvatski skijaši plaćaju i po 30 posto, odnosno 1.500 kuna po osobi više nego u drugim terminima.

25.10.2010.
14:50
VOYO logo

Unatoč upozorenjima iz turističkih agencija, Ministarstvo obrazovanja ni ove godine nije pomaknulo školske praznike, pa će hrvatski građani koji odlaze na zimovanje, skijanje platiti po najvišim cijenama.

Sandra i Davor kažu kako su si prije desetak godina bez problema mogli priuštiti i ljetni i zimski odmor, dok će uskoro imati tek za jedan od njih. Naime, s obzirom na krizu, ove godine su po isplati ljetnog odmora već morali uzeti kredit kako bi otišli na skijanje. No, nije im, kažu, kriva samo kriza, nego se i školski praznici u Hrvatskoj odvijaju u ono vrijeme kada je zimovanje na skijalištima najskuplje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Užas, tih sedam dana platit ćemo tisuću i pol kuna skuplje nego da idemo na skijanje samo tjedan i pol kasnije", jada se Sandra.

Turističke zajednice već su ranije upozoravale Ministarstvo obrazovanja na činjenicu da su školski praznici neposredno nakon Nove godine nepotreban udar na džepove hrvatskih obitelji. Zbog toga što i ove godine na skijanje moraju ići za školskih praznika, koji "upadaju" u najskuplji termin, hrvatski će skijaši, piše Večernji list, za odmor morati izdvojiti osam milijuna eura više nego da idu tjedan dana kasnije, kada cijene padaju i do 30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K tome, poručuju iz agencija, na gubitku će biti i hrvatski državni proračun, jer će izgubiti 1,6 milijuna eura kroz PDV i potrošnju koja će se odvijati u Austriji, Italiji... a ne u Hrvatskoj. Naime, unatoč žalopojkama, Hrvati ni ove godine baš nisu odustajali od zimovanja, pa tako iz agencija poručuju da je potražnja za skijanjem ista ili čak i bolja no prošle godine, piše Večernjak.

Prethodni članak:

arti-201010020333006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo