PET GODINA NEPRESTANO IMALA MJESEČNICU: / 'Bilo je strašno, nisam mogla ni u školu'

Image
Foto: Chloe Christos/Facebook

Chloe Christos (27) prvu je mjesečnicu dobila kada je imala 14 godina.

22.4.2016.
15:56
Chloe Christos/Facebook
Play logo

"Svakodnevno sam ovisila o majci jer ništa nisam mogla napraviti sama. Stalno sam osjećala vrtoglavice, a krvni tlak mi je bio zabrinjavajuće nizak. S obzirom na to, nisam bila u stanju izaći iz kuće niti voziti", otkrila je Chloe za Daily Mail.

Kazala je kako se željela baviti fizičkom aktivnošću, ali to je uz krvarenje bilo nemoguće. Kada bi uspijevala otići u školu, obvezno bi završavala u školskoj ambulanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ISPOVIJEST DJEVOJKE S DVIJE VAGINE: /

Objasnila kako funkcionira seks, porod...

Naime, žene tijekom mjesečnice izgube između 20 i 60 mililitara krvi, a sve što prijeđe 80 mililitara se smatra obilnim krvarenjem. Chloe je u samo četiri dana izgubila pola litre krvi, što je dovelo do teške anemije. Redovito je primala transfuziju, ali joj je krvna slika bila iznimno loša, a razina željeza zabrinjavajuće niska.

Liječnici savjetovali odstranjivanje maternice

Naposljetku su liječnici dijagnosticirali Chloe rijedak poremećaj krvarenja,odnosno Von Willebrandovu bolest, koja uključuje probleme s proteinima u krvi zaduženima za zaustavljanje krvarenja.

shimmer fallback
shimmer fallback

Premda je ubrzo nakon dijagnoze počela uzimati jake lijekove, djevojka je i nakon sedam godina osjećala posljedice. Lijekovi su, naime, zaustavljali krvarenje samo 12 sati. Zbog toga su joj liječnici savjetovali da kirurškim zahvatom odstrani maternicu. Ona je to odbila i prestala piti lijekove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje joj se potom znatno pogoršalo. Prevezena je u centar za borbu protiv hemofilije u Adelaid. Ondje joj je pružena terapija koja se daje muškarcima oboljelim od hemofilije i napokon je došlo do pozitivnih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mjesec dana, Chloe je dobila svoju prvu pravu menstruaciju koja je trajala pet dana.

Image
ŽIVOTNA BORBA SA SOTONOM: /

Ispovijest mladog Talijana kojeg je opsjelo 27 legija demona

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo