ISPOVIJEST LJUBAVNICE: / "Bila sam s oženjenim muškarcem ali nisam razarateljica brakova"

Novinarka Izabella Zaydenberg odlučila je iskreno progovoriti o svojoj zabranjenoj vezi.

16.10.2015.
11:14
Thinkstock, Jupiterimages
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Moj očuh, jedina muška figura u mom životu, preminuo je dva mjeseca ranije. Umjesto da upišem fakultet kako sam planirala, odlučila sam ostati uz majku. Upisala sam se na lokalno sveučilište kako bih pazila na nju.

U to vrijeme dobila sam mononukleozu i morala sam provesti mjesec dana u krevetu, nisam znala što ću sama sa sobom. Iz dosade, počela sam odgovarati na osobne oglase.

Jedan muškarac me posebno privukao – bio je u kasnim dvadesetima, imao je dobar posao i bilo mu je dosadno. Uz to, u oglasu se činio jako elokventan. Poslala sam mu poruku. Ne mogu se točno sjetiti što sam mu napisala, ali odgovor je stigao odmah. Počeli smo se dopisivati, nakon toga pričati preko mobitela. Poslala sam mu svoje gole slike, uzvratio je svojima. Tada sam bila maloljetna i svidjela mi se pažnja starijeg muškarca.

Lagao je u startu

Odlučili smo se naći, a njegova prva laž izašla je na vidjelo – nije bio u kasnim dvadesetima, bio je u ranim četrdesetima. Priča o poslu nije bila lažna, radio je na dobroj poziciji u policiji. Također, bio je jako debeo.

Unatoč tome, zaintrigirao me. Bio je spreman slušati priče o mom očuhu, mojoj majci, nedostatku prijatelja… Činilo se da cijeni moje mišljenje, što mi je očajnički trebalo.

Većinom smo komunicirali putem e-maila. Rekao je da mu mobitel nadgledaju zbog posla kojim se bavi i nije želio da njegov šef vidi naše eksplicitne razgovore. Kad se nije javljao, rekao bi da je morao raditi cijelu noć. Vjerovala sam u svaku njegovu riječ.

Tek nakon nekoliko mjeseci otkrila sam da je u braku

U tom periodu još nismo imali intimne odnose iako je on donekle navaljivao. Predložio je da odemo u hotel u gradu, što mi se nije svidjelo. Osjećala sam se kao kurva. Kad sam rekla kako bi trebali otići u njegov stan, odbio je uz izgovor da njegova bivša žena još uvijek živi s njim. Bivša žena? Insistirao je na tome da je rastavljen i da nema djece.

Lagao je jako uvjerljivo. Kleo se kako je jedini razlog zašto još žive skupa to što se ona odbija odseliti. Rekao je kako je više ne voli i da nisu spavali skupa godinama. Povjerovala sam mu.

Želio nam je kupiti stan

Jednog jutra poslao mi je poruku u kojoj je pisalo kako nam želi unajmiti stan u centru, da imamo mjesto za naše sastanke. Bila sam skeptična, mislila sam da samo želi seks. Uvijek sam zamišljala prvi stan u kojem ću živjeti kao ugodno mjesto ispunjeno cvijećem i obiteljskim fotografijama, a "seks tamnica" nije mi zvučala privlačno. Iako sam odbila, on je nastavljao s nagovaranjem. Postala sam nervozna i majka se pitala što se događa. Bila sam oprezna, nikad nije saznala za tu vezu.

Njegova žena je saznala

Te večeri otišla sam s majkom na Broadway pogledati predstavu, da se malo opustimo nakon teških mjeseci. U međuvremenu, na mom mobitelu skupljali su se pozivi i poruke.

Kad sam sljedeće jutro provjerila telefon, našla sam hrpu njegovih SMS-ova.

“Saznala je, ne mogu više ovako…”

“Ne osjećam ništa prema tebi, sve je to bio samo seks…”

“Zar si stvarno mislila da će ovo završiti dobro?”

Nisam se ni trudila čitati dalje, obrisala sam sve poruke.

Kasnije tog dana, primila sam e-mail sa nepoznate adrese. Dok sam čitala, uhvatila me panika: “Ne znaš me, ali ja znam tebe”, pisalo je u mailu. Njegova žena prijetila je da će me pronaći i ubiti ako ikad ponovo kontaktiram njezinog muža. Nazvala me kurvom i razarateljicom domava.

Moj nedostatak očinske figure s tim nije imao nikakve veze

Kako me odgojila samohrana majka, svi odmah pomisle da moji problemi s muškarcima proizlaze iz nedostatka očinske figure – to nije moglo biti dalje od istine.

Svaka žena koju poznajem bar je jednom donijela lošu odluku vezano uz nekog muškarca.

Svi vole osuđivati drugu ženu. Kad dečki varaju cure ili muževi napuste žene zbog mlađih, takve žene nazivamo kurvama, droljama, pič**ma. Jer one su krive za sve.

Ne pokušavam opravdati te žene. I ja sam bila prevarena, nema veće boli od pogleda na lice te druge.

Situacija je nekad takva da ljubavnice ne znaju što rade, a čak i kad znaju, ne znači da su emocionalno i mentalno svjesne posljedica.

Ne budim se svako jutro žaleći zbog odluke da budem s tim muškarcem. Ne budim se žaleći njegovu ženu i razmišljajući o tome što sada rade. Zapravo, uopće ne razmišljam o njemu. Nadam se samo da je ona, supruga, uspjela izaći iz tog braka jer vjerujem da nisam bila jedina s kojom je švrljao.

Više nikad nisam pričala s njim, no to ne znači da sam prestala donositi loše odluke.

Sada barem znam da to što nose prsten na ruci muškarcima ne znači ništa.

Elite Daily/Magazin.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali