DOBRI SAMARITANAC: / Povezao čovjeka usred mećave i još mu pomogao da dobije auto

Jason Kapoor vozio se na posao, kada mu je, iz suprotnog smjera ususret nailazio biciklist. Vrijeme je bilo ružno, napadalo je dosta snijega, a temperature su bile ispod ništice.

6.12.2015.
18:10
Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Biciklom je upravljao, tada već poprilično promrzli, Tony Berard. "Pitao sam ga mogu li mu ponuditi prijevoz, a on je prihvatio", prisjeća se Jason. Bicikl su utovarili u njegov terenac i krenuli put Tonyeva posla.

Dok je vozio neznanca na posao, Jason je saznao kako se Tony već punih 5 godina vozi biciklom na posao i po najgorim mećavama, jer si ne može priuštiti automobil, budući skrbi o bolesnoj supruzi. Dirnut njegovom pričom, odlučio mu je pomoći.

Fotografirao je Tonya, promrzog pored bicikla. Fotografije je postavio na web stranice i pozvao ljude da mu pomognu. Na FB profilu je napisao:

"Ovaj gospodin se zove Tony. Nije nikakav čudak niti serijski ubojica. On je samo radišan čovjek koji nastoji preživjeti kako bi se mogao brinuti o bolesnoj supruzi. Svaki dan je na cesti, u 10 i 30. Molim sve koji ga vide na cesti, a žive u Whateford - White lake području, da ga povezu. Možda mu tako spasite život, a koliko znači po ovako hladnom vremenu biti u toplom automobilu, možete pretpostaviti", napisao je Jason.

Međutim, Jason nije stao samo na tome. Odlučio je pokrenuti malenu akciju koristeći gofundme stranice. Priču o Tonyu koji već petu zimu dočekuje na biciklu pročitale su tisuće ljudi. Među njima bilo je i onih koji su bili spremni donirati nešto novca.

Jason je nazvao Tonya i priopćio mu veseli vijesti. Rekao mu je kako će uskoro dobiti auto. S velikim uzbuđenjem, Tony i Jason otišli su po novi auto.

Život Tonya Berarda više nikada neće biti isti. Više se nikada neće morati smrzavati do posla. Više nikada neće morati voziti bicikl, osim kada vremenske prilike to ne budu dozvoljavale. Jason je uspio, a pomogle su i stotine drugih, koji su donirali novac za dobrog čovjeka.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali