Zbog ovog ćete zaboraviti na ovisnost o cigaretama

Ovisni ste o cigaretama? Godinama se pokušavate riješiti te ovisnosti, no ne uspijevate. Britanski znanstvenici su, promatrajući 20 studija, pronašli što će vam pomoći u tim vašim nastojanjima

29.8.2012.
8:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pušači koji žele smanjiti broj cigareta ili se sasvim odreći pušenja protiv želje za duhanom i nikotinom mogli bi se boriti i fizičkom aktivnosti.

Do upravo ovog zaključka došao tim britanskih stručnjaka sa sveučilišta Exeter koji su, analizirajući rezultate čak devetnaest studija, utvrdili kako fizička aktivnost, od koje se najprije misli na brzo hodanje ili vožnju biciklom, privremeno smanjuje žudnju za nikotinom, iako još nije posve jasno doprinosi li to i potpunom odvikavanju od cigareta.

Također, utvrđeno je i da 'pasivne aktivnosti', kao što su gledanje televizije ili sjedenje uz potpuno mirovanje, nimalo ne smanjuju žudnju za nikotinom.

Stručnjaci objašnjavanju da fizička aktivnost možda umanjuje želju za pušenjem zbog toga što odvraća pozornost s nje. Osim toga, fizička reakcija popravlja raspoloženje čovjeka, pa on gubi potrebu da se osjeti 'bolje' time što će popušiti cigaretu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali