Grčka salata s tjesteninom
Sastojci:
- 3 žličice crvenog vinskog octa
- 2 žlice svježeg limunovog soka
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica origana
- 1/2 čajna žličica soli
- 450 grama tjestenine
- 1/2 šalice prepolovljenih maslina + 2 žlice tekućine od maslina
- 1/3 šalice crvenog luka, na kockice
- 3 šalice krastavca, izrezan na kockice
- cherry rajčice
- 1 paprika, izrezana na kockice
- 1/2 šalice feta sira, izrezan na kockice
- svježi origano
(Foto: Profimedia)

Sastojci:
1. Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i isperite hladnom vodom.
2. U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte sastojke za preljev. Dodajte masline, crveni luk i slanu otopinu od maslina i pomiješajte kako biste ih kombinirali.
3. Umiješajte tjesteninu s krastavcem, rajčicom i paprikom i dobro izmiješajte. Dodajte sir neposredno prije posluživanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa