Tri namirnice sačuvat će vaše pamćenje

Neispavanost, umor, stres, nedovoljno kretanja i niz drugih faktora mogu uzrokovati da vam memorija polako, ali sigurno, postaje sve nepouzdanija.

8.12.2011.
11:05
VOYO logo

Špinat Istraživanja su pokazala da na pamćenje pozitivno djeluje i špinat. Sprječava gubitak pamćenja vjerojatno zato jer visoka koncentracija folne kiseline dokazano okrepljuje pamćenje, čak i kod Alzheimerove bolesti. Sa samo pola zdjelice špinata u organizam unosite dvije trećine potrebne dnevne količine folne kiseline.

Crveni luk Luk sadrži koncentraciju fisetina, prirodnog flavonoida, koji djeluje antikancerogeno te potiče poboljšanje dugoročnog pamćenja. Pritom je crveni luk zdraviji od bijelog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Masnija riba Omega-3 masne kiseline smanjuju mogućnost upale moždanih stanica, koje uzrokuju slabljenje pamćenja. Masnija riba, primjerice sardina ili losos, koja je odličan izvor omega-3 masnih kiselina, potiču bolje pamćenje. Preporučljivo je ribu jesti barem tri puta tjedno, iako već i samo jedan ovakav obrok utječe na kvalitetu pamćenja.

ordinacija.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo