Znanstvenici s Harvarda otkrili su da konzumiranje voća u tinejdžerskoj dobi umanjuje mogućnost obolijevanja od raka dojke. Anketa je provedena na 44.000 žena koje su za potrebe istraživanja odgovarale na pitanja o svojim prehrambenim navikama u mladosti.
Otkriveno je da žene koje su u mladosti jele tri porcije voća na dan imaju 25 posto manju mogućnost da obole od raka dojke, nego one koje su jele pola porcije.
Voće koje u ovom slučaju najbolje utječe na naše zdravlje su jabuke, banane i grožđe.
"Studija naglašava važnost izbora namirnica, jer ono što djevojke jedu kasnije utječe na njihovo zdravlje (...) Voće je puno antioksidansa koji se bore protiv oštećenja na stanicama koja mogu dovesti do abnormalnog rasta stanica", objašnjavaju znanstvenici i naglašavaju da je puno bolje jesti cijele voćke, nego piti sokove jer konzumiranjem cijelih voćaka unosimo u organizam i prijeko potrebna vlakna.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!