SA 49 PRETRPIO TEŽAK SRČANI UDAR, DANAS TRČI MARATON I NE TROŠI LIJEKOVE: / Promijenio samo ovo i osjeća se bolje no ikad

Nastavnik koji je doživio srčani udar sa samo 49 godina, danas ne troši nikakve lijekove za srce. Napravio je samo jednu promjenu u životu i sada je zdrav čovjek.

12.1.2018.
9:53
Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je, poslije fatalne dijagnoze, obilje odrezaka i sireva zamijenio hranom biljnog porijekla, nastavnik Doug Schmidt (59) proglašen je i najseksi veganom iznad 50 godina, što osobito zabavlja njegovu suprugu. Svojim je primjerom inspirirao 1300 učenika, koji su, baš poput njega, odlučili napraviti zaokret u prehrani.

Izgubio 27 kg

Nekadašnji pekar imao je ono što bi se nazvalo "slatkim zubom" i uvijek je volio fino pojesti - sve dok 2008. nije pretrpio težak srčani udar zbog izrazito loše prehrane, koja je uključivala sladoled prije spavanja. Liječnici su mu, naravno, prepisali lijekove za srce, koje je trebao trošiti do kraja života. U očajničkoj želji da poboljša kvalitetu života, ovaj je čovjek preko noći postao vegan. U kratkom je vremenu izgubio 27 kilograma, a imao je energije za trčanje maratona. S vremenom mu lijekovi više nisu trebali.

RAK SE POVUKAO S METASTAZAMA NAKON ŠTO JE PROMIJENIO PREHRANU: Liječnici ga otpisali, ali on je danas zdrav čovjek

Otac šestero djece u svojoj je školi pokrenuo 10-dnevni izazov za učenike da i oni isprobaju njegovu dijetu, zahvaljujući kojoj se on sam osjećao kao da je dvadesetima. "Na neki način mi je žao što se taj infarkt nije dogodio i ranije jer se sada osjećam odlično i želim što dulje uživati u ovom tijelu", rekao je Schmidt za Daily Mail. "Osjećam se kao mladić zarobljen u tijelu starca. Ali ovo tijelo starca funkcionira izvrsno."

Osvojio put na Karibe

Započevši tretman koktelom lijekova, Schmidt kaže kako je znao da će oni samo spriječiti drugi infarkt, ali neće ga izliječiti niti osnažiti njegovo srce. Počeo je proučavati vegansku prehranu, koja mu se isprva činila preekstremnom pa se odrekao samo crvenog mesa. Međutim, godinu dana poslije opet je počeo osjećati srčane tegobe. Tada je odlučio postati ekstreman - zajedno sa suprugom Shari prebacio se na veganstvo.

Prošle je godine počeo i vježbati, istrčao dva polumaratona, a u rujnu završio svoj prvi cijeli maraton. "Imao sam previše energije, koju sam morao negdje potrošiti. Nisam mogao ni spavati zbog toga", našalio se Schmidt, čija je promjena životnog stila rezultirala titulom najseksi vegana iznad 50 godina, koju mu je udijelila organizacija PETA. Osvojio je vegansko krstarenje na Karibe, na koje će sljedeći mjesec povesti suprugu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali