PRVI TAKAV SLUČAJ: / Muškarac umro tijekom operacije povećanja penisa, kirurzi učinili fatalnu pogrešku

Image

Prije no što su kirurzi dovršili ubrizgavanje tekućine u penis, pacijentu se naglo ubrzao puls, smanjila se razina kisika, a krvni tlak pao - potom je pretrpio srčani udar.

31.7.2017.
20:16
Play logo

Koliko su muškarci osjetljivi na svoju muškost, dokazuje njihova spremnost na odlazak pod nož samo kako bi je povećali. Iako je rizik od fatalnog ishoda u ovom slučaju neznatan, ipak se dogodio. Naime, u Švedskoj je zabilježena prva smrt muškarca uslijed kirurškog povećanja penisa.

Doživio srčani udar

Zdrav 30-godišnjak želio je povećati, kako duljinu, tako i obujam svoga penisa. Napravljen mu je zahvat kojim se masnoća iz trbuha prebacila u penis. Plastični kirurzi prvo su proveli izduženje, što uključuje zarezivanje u podnožju penisa kako bi se olabavio ligament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim su započeli s povećanjem i planirali ubrizgati dvije doze tekućih masnih stanica. Ipak, prije no što su dovršili ubrizgavanje, pacijentu se naglo ubrzao puls, smanjila se razina kisika, a krvni tlak pao - potom je pretrpio srčani udar.

Liječnici su odmah započeli oživljavanje i prebacili ga u sobu za hitne slučajeve, ali muškarcu, nažalost, nije bilo spasa te je umro manje od dva sata poslije.

Pacijent, koji je imao blagu astmu, ali inače nikakvu medicinsku povijest, umro je od masne embolije, navode autori izvješća. To se događa kada masno tkivo prolazi kroz krvotok i ulazi u krvne žile pluća i drugih mjesta, što rezultira respiratornim zatajivanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MUŠKA SNAGA': /

Našvikao se pripravkom za povećanje penisa pa ubio ženu. Seksom!

Image
'MUŠKA SNAGA': /

Našvikao se pripravkom za povećanje penisa pa ubio ženu. Seksom!

Ozbiljne posljedice zahvata

U članku se navodi da se "penilno produljenje i proširenje smatra jednostavnim i sigurnim postupkom", ali upozorava da komplikacije mogu biti veće kada se oba postupka kombiniraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ovo prvi slučaj smrti uslijed takvoga postupka, stručnjaci kažu kako u gotovo svakom slučaju ostanu posljedice.

"To je potpuno bespotrebna procedura koja nikad ne pali, već samo unakazi čovjeka, a može vas i ubiti", smatra urolog Tobias Kohler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Kevan Wylie kaže kako je bolja varijanta u zahvatu koristiti biorazgradivu tvar nego vlastitu mast, koju tijelo nakon nekog vremena apsorbira pa se penis može vratiti u svoj prvobitan oblik, piše Daily Mail.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo