opreza nikad dosta /

Ovu hranu svakodnevno jedemo, no ako je pravilno ne pripremamo može biti opasna po život

Image
Foto: Pexels

Ukoliko ih pogrešno skladištimo, pripremamo, slabo termički obradimo, jedemo nedozrele (ako je riječ o biljkama, povrću ili voću) ili pak pojedemo dio koji nije jestiv, možemo u životnu opasnost dovesti sebe i ukućane. Kliknite SLJEDEĆA

15.11.2019.
12:18
Pexels

Gorki badem

Postoje dvije vrste badema, slatki i gorki. Gorki badem, kada je u sirovom obliku, sadrži cijanid koji može biti fatalan te ga je stoga bitno termički obraditi prije konzumacije. Slatki badem je siguran za konzumaciju jer ne sadrži cijanid.

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/9
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
PRODUŽITE ŽIVOT! /

Ove namirnice često zanemarujemo, jeftine su, a kriju tajnu dugovječnosti i zdravlja