opreza nikad dosta /

Ovu hranu svakodnevno jedemo, no ako je pravilno ne pripremamo može biti opasna po život

Image
Foto: Pexels

Ukoliko ih pogrešno skladištimo, pripremamo, slabo termički obradimo, jedemo nedozrele (ako je riječ o biljkama, povrću ili voću) ili pak pojedemo dio koji nije jestiv, možemo u životnu opasnost dovesti sebe i ukućane. Kliknite SLJEDEĆA

15.11.2019.
12:18
Pexels
VOYO logo

Perad


Piletinu, puretinu i ostalu perad izuzetno je bitno dobro termički obraditi jer može sadržavati bakterije poput salmonele, stafilokoka i kampilobakterije. Ove bakterije mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, a kod osoba slabijeg imuniteta čak i ugroziti život, upozorava Zavod za javno zdravstvo. 

Dobro obrađeno meso peradi ne smije biti iznutra ružičasto te iz njega smije curiti samo prozirna tekućina. 

Važno je da na dasci na kojoj režete sirovo meso ne režete povrće ili druge namirnice koje ne planirate termički obraditi. Isto vrijedi i za nož kojim režete. Ne koristite ga za ostale namirnice, ako ga nise dobro oprali.

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/9
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
ZEZAŠ ME? /

Ne, kava nije spas u zadnji čas: Evo zašto ju je potrebno izbjegavati ako vas muči dobri stari mamurluk