super ideje /

Obrok za čas: Tri brza i fina jela za užurbane ljude

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Lako, brzo i jednostavno za pripremu!

26.3.2018.
9:50
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Uz užurban životni tempo ispunjen poslom i obavezama, mnogima ne ostane puno vremena za kuhanje. Umjesto da se oslanjate na dostave hrane, evo nekoliko ideja za brze i fine obroke. Za ova jela ni pretrpan raspored neće biti problem!

Zasitno, a jednostavno i ukusno. Pa krenimo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kremasta tjestenina sa začinskim biljem

  • 1 pakiranje farfalle tjestenine
  • 1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
  • 4 režnja češnjaka, usitnjenog
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3/4 šalice kokošjeg temeljca
  • 2 žličice svježeg bosiljka
  • 2 žličice svježeg origana
  • 1 šalica Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar

Upute:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinstajte luk na maslinovom ulju pet minuta, dodajte češnjak i miješajte 30-ak sekundi. Umiješajte u tavu pileći temeljac, bosiljak i origano te posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri 10-12 minuta dok se umak ne reducira. Dodajte Brzo &Fino vrhnje za kuhanje i kuhajte još nekoliko minuta. Pripremite tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite i dodajte umaku. Dobro promiješajte, servirajte na tanjur i pospite svježe naribanim parmezanom.

Krem juhica od gljiva

Image
Foto: Thinkstock
  • 3 žlice maslaca
  • 1 luk, sitno narezan
  • 200 g šampinjona, narezani na ploške
  • 1 žlica svježeg timijana
  • Sol i papar
  • 1/4 šalice brašna
  • 3 šalice povrtnog temeljca
  • 1/2 šalice Brzo & Fino vrhnja za kuhanje

Upute:

U većem loncu, otopite jednu žlicu maslaca na srednjoj vatri. Dodajte luk i dinstajte nekoliko minuta. Ubacite gljive, timijan, sol, papar i drugu žlicu maslaca u lonac. Kuhajte otprilike 5-7 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte treću žlicu maslaca i kad se rastopi umiješajte brašno te neprestano miješajte 30-ak sekundi. Ulijte temeljac u lonac i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Dodajte Brzo i Fino vrhnje za kuhanje i kuhajte još 2-3 minute. Isprobajte juhicu te posolite i popaprite ako je potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*Savjet: ako želite gušću juhu, izvadite dio gljiva s malo tekućine iz lonca i usitnite u blenderu ili štapnim mikserom te vratite u lonac.

Rižoto s pancetom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno narezan
  • 2-3 šnite pancete, narezane na kockice
  • 250 g arborio riže
  • 1 šalica kokošjeg temeljca
  • 1/4 šalice parmezana
  • 2 žlice Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • nasjeckani peršin, za dekoraciju
  • sol i papar

Upute:

Zagrijte maslinovo ulje i dinstajte luk nekoliko minuta. Dodajte pancetu i pržite nekoliko minuta. Ubacite rižu i miješajte dok se ne glazira. Nakon minutu-dvije dodajte pola temeljca. Povremeno promiješajte. Nakon što je riža upila temeljac, dodajte ostatak. Posolite i popaprite jelo, ali pazite na količinu soli zbog slanosti pancete. Kad je riža skuhana, maknite tavu s vatre i umiješajte parmezan i Brzo &Fino kiselo vrhnje. Poslužite uz dodatak malo nasjeckanog peršina.

Sviđaju vam se recepti? Još ideja za jednostavne obroke pronađite nawww.brzoifino.hr.

https://ad.doubleclick.net/ddm/trackimp/N48406.565345ZENA.HR/B20860538.216264695;dc_trk_aid=415162515;dc_trk_cid=98836594;ord=%5Btimestamp%5D;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=?
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo