Čest san

NOĆNA MORA: Psihoterapeut pojasnio što znači kada sanjate da su vam ispali zubi

Zubi su česta tema ljudskih snova. Ti snovi nemaju nikakve veze s odlaskom zubaru, ali postoje razlozi zbog kojih biste trebali obratiti pažnju na njih.

Ovi snovi spadaju među neugodne, mučne i dugotrajne, zbog kojih se čak satima nakon buđenja možete osjećati mrzovoljno, piše Mirror.

Ukoliko su noćne more u kojima vam ispadaju zubi kod vas učestale, niste usamljeni. To je jedna od najčešćih tema snova kod mnogih ljudi.

MASKA ZA SANJANJE: Od sada možete biti gospodari svojih snova

Psihoterapeut Richard Nicoletti rekao je da bi to moglo značiti da je osoba koja to sanja, sposobna procijeniti emotivna iskustva koja ga ometaju.

Strah od starenja, čežnja za majčinstvom

“Kada zubi ispadaju, osporava se nečiji opstanak, odnosno nečija sposobnost da jede, tako da bi to moglo značiti bolest. Ako osoba sanja da nekom drugom ispadaju zubi, moguće je da će imati problema s tom osobom, a to bi mogao biti, primjerice nadređeni na poslu. Ovaj san može nagovijestiti da je vaš strah od druge osobe u stvarnosti pretjeran”, pojašnjava Nicoletti.

Dodaje i da ovi snovi mogu biti povezani s našom opsjednutošću starenjem.

“Na Zapadu puno ljudi ima paničan strah od starenja i on se potiskuje u najvećoj mogućoj mjeri. Dakle, gubitak zuba bio bi ilustracija metaforičke smrtne kazne ili podsjetnik na to da je smrt neminovna”, kaže stručnjak.

‘SLIKAMO’ SNOVE: Znanstvenici otkrili zašto nam se miču oči kada sanjamo

Teorija zasnovana na Freudovoj psihologiji koja kaže da ako žena sanja kako joj ispadaju zubi, ona podsvjesno čezne da postane majka. A kada je riječ o muškarcima, ovaj san znači da se plaše kastracije.

Povratak na Net.hr