Play ponuda

Ne, bore ne nastaju samo zbog starosti, na njih utječu i ove tri kardinalne greške koje uporno radiš

Image
Foto: Instagram, alexisgforce

Nemoj se prema koži ponašati kao prema najgorem neprijatelju

7.11.2017.
14:00
Instagram, alexisgforce
Play ponuda

Već smo mali milijun puta rekle kako se starenje ne može spriječiti, ali se može odgoditi. Naravno, pri tom ne mislimo na hijaluronske filere (jer si ih ne može baš svatko priuštiti) ili zatezanje kože, nego na neke svakodnevne navike koje nam mogu pomoći u ublažavanju bora koje nas toliko muče.

Teško je prihvatiti da su bore stvar iskustva, genetike, prolaznosti vremena i tko zna čega još, ali ako radiš ove tri stvari na dnevnoj bazi, još ih pogoršavaš i doslovno ih 'zoveš' na lice:

1. Agresivno povlačiš kožu oko očiju kada uklanjaš šminku

shimmer fallback
shimmer fallback

Da, sve smo krive kada je riječ o uklanjanju tvrdokornog make upa s očiju pa čak i obične maskare. Trljamo i povlačimo te jadne kapke i kožu oko očiju kao da nam je najgori neprijatelj, a ne kužimo da time stvaramo još više bora. Kada uklanjaš make up micelarnom vodicom ili mlijekom, nikada se nemoj žuriti već budi strpljiva. Nanesi malo sredstva za uklanjanje šminke na blazinicu, lagano pritisni na oko i pričekaj barem minutu da djeluje. Vidjet ćeš kako ćeš bez pol' muke ukloniti maskaru, tuš ili sjenilo koje u početku nikako nije htjelo ići dolje.

Kod nešto tvrdokornijeg make upa koristi dvofazni skidač ili neko prirodno ulje, a postupak je isti ;)

2. Natežeš kapak kako bi lakše nanijela tuš

shimmer fallback
shimmer fallback

Ovo je još jedna greška kojom si garantiraš stvaranje bora prije vremena. Svako pomicanje i navlačenje kapka rezultira neželjenim posljedicama u obliku viška kože, a na takvim opuštenim kapcima tuš i ostala šminka ne izgleda najbolje. Umjesto da si tako pomažeš nanijeti tuš, nanesi ga normalno, bez povlačenja, a eventualne greške ukloni štapićem za uši na koji si stavila malo micelarne ili dvofaznog skidača. Nema ništa lakše od toga.

Tekući tuševi su odlični za one cure kojima nanošenje tuša nije u malom prstu jer samo 'klize' po kapku.

3. Prebrzo utrljavaš kremu na okoloočno područje

shimmer fallback
shimmer fallback

Najvažnije pravilo za nanošenje kreme za okoloočno područje jest tapkanje i još malo tapkanja. Područje ispod očiju je tanko i jako osjetljivo pa s njim treba oprezno i nježno. Isto tako, krema se ne nanosi skroz do ruba oka nego samo na rub jagodične kosti jer krema kapilarno putuje do oka. Kad nanosiš kremu, pazi na pritisak i ne žuri ;)

Play ponuda
Play ponuda