U TISUĆAMA PROIZVODA

NALAZE SE U PLASTIČNIM BOCAMA: Nevidljive kemikalije uzrokuju autizam, karcinom i neplodnost!

Kemikalije koje remete hormone ili skraćeno EDCs, nalaze se u tisućama proizvoda koje koristimo svakoga dana – od plasičnih boca, metalnih kontejnera za hranu, deterdženata, usporivača gorenja, igračaka i kozmetike.

Ove nevidljive kemikalije krive su za neurološka oštećenja i probleme ponašanja, uključujući poremećaj pažnje i hiperaktivnost ADHD, autizam i smanjeni IQ, kazali su znanstvenici medicinskom časopisu The Lancet Diabetes&Endocrinology.

NEKI SU IZUZETNO ŠTETNI ZA ZDRAVLJE: U kućnoj prašini se nalazi najmanje 10 toksičnih spojeva

Uzrokuju karcinom, dijabetes, nepolodnost…

Na ljudske hormone djeluju tako da mogu uzrokovati karcinom, dijabetes, neplodnost kod muškaraca, pretilost i endometriozu, abnormalan rast tkiva izvan uterusa.

Endokrino tkivo ljudi proizvodi hormone kao estrogen i androgen koji reguliraju razine energije, reproduktivnu funkciju, rast, razvoj kao i reakciju organizma na stres i ozljede.

Oponašajući ljudske hormone, kemikalije EDCs se vežu na receptore ljudskih stanica pa blokiraju vezanje hormona koje je tijelo proizvelo.

‘PRODAJU NAM JABUKE IZ POLJSKE KOJE UGROŽAVAJU ZDRAVLJE’: Posao u kojem se vrte milijuni plaćaju Hrvati

Veza ekonomskih efekata i štetnih kemikalija

Stručnjakinja za toksikologiju u okolišu, Michele La Merrill s UC Davisa, kaže da nova saznanja pokazuju vezu ekonomskih efekata i štetnih kemikalija.

Europska unija je u lipnju ustanovila široke kriterije za otkrivanje potencijalno štetnih kemikalija EDCs, ali potrošači i grupe za brigu o okolišu kažu da to nije ni izdaleka dovoljno.

Stručnjaci su procijenili da Ameriku bolesti koje su vezane uz štetne kemikalije EDCs koštaju 340 milijardi godišnje.

Povratak na Net.hr