Najbolje voće za čišćenje crijeva

shimmer fallback

Čišćenje debelog crijeva vrlo je važno za zdrav probavni sustav i prevenciju raka debelog crijeva. Puno ljudi pati od problema s probavom.

6.2.2014.
9:35
Play logo

Kada toksini izađu iz vašeg sistema, osjetit ćete olakšanje od probavnih tegoba.

Čišćenje crijeva dobro je i za kožu. Kada se nečistoće i toksini očiste iz tijela, poboljšat će se ljepota kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje brojne dijete i planovi detoksikacije debelog crijeva koje mogu očistiti toksine iz vašeg sustatva. Prehrana za čišćenje crijeva uključuje namirnice poput špinata, brokule, češnjaka, ribe, cikle, kupusa i slično.

Ali, ako ste ljubitelji voća, onda je dobro znati koje su voćke dobre za tu svrhu.

Avokado

Avokado je bogat omega-3 masnim kiselinama koje čiste crijeva i sprečavaju probavne probleme. Omega-3 ulja služe kao mazivo za stijenke crijeva. Sve čestice otpadaka i toksina zalijepe se za njega i izlete van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jabuke

Jabuke detoksiciraju crijeva i čiste štetne tvari te teške metale iz tijela. Jabuke su bogate pektinom, zbog čega su među najboljim voćem za čišćenje crijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maline

Maline su jedan od najbogatijih izvora vlakana među voćem. Nisu dobre samo za crijeva i jetra, nego i za sjajnu i čistu kožu.

Jagode

Jagode su neizostavne za čišćenje organizma. Bogate su vlaknima i drugim zdravim vitaminima, pa njihovom konzumacijom možete na prirodan način očistiti i detoksicirati crijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borovnice

Sadrže prirodni aspirin koji ublažava učinke oštećenja tkiva uslijed kronične upale. Također djeluju kao antibiotik i sprečavaju bakterijske infekcije u urinarnom traktu.

Grejp

Sočno voće sadrži pektin, topiva vlakna koja se vežu na kolesterol u tijelu. Tako se čisti krv od štetnih virusa. Grejp je jedan od plodova koji se smatra odličnim za detoksifikaciju crijeva i jetre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Limun

Limun pomaže prirodnom čišćenju tijela. Bogat je vitaminom C i pomaže detoksifikaciji štetnih tvari iz jetre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo