Najbolje voće za čišćenje crijeva

Čišćenje debelog crijeva vrlo je važno za zdrav probavni sustav i prevenciju raka debelog crijeva. Puno ljudi pati od problema s probavom.

6.2.2014.
9:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada toksini izađu iz vašeg sistema, osjetit ćete olakšanje od probavnih tegoba.

Čišćenje crijeva dobro je i za kožu. Kada se nečistoće i toksini očiste iz tijela, poboljšat će se ljepota kože.

Postoje brojne dijete i planovi detoksikacije debelog crijeva koje mogu očistiti toksine iz vašeg sustatva. Prehrana za čišćenje crijeva uključuje namirnice poput špinata, brokule, češnjaka, ribe, cikle, kupusa i slično.

Ali, ako ste ljubitelji voća, onda je dobro znati koje su voćke dobre za tu svrhu.

Avokado

Avokado je bogat omega-3 masnim kiselinama koje čiste crijeva i sprečavaju probavne probleme. Omega-3 ulja služe kao mazivo za stijenke crijeva. Sve čestice otpadaka i toksina zalijepe se za njega i izlete van.

Jabuke

Jabuke detoksiciraju crijeva i čiste štetne tvari te teške metale iz tijela. Jabuke su bogate pektinom, zbog čega su među najboljim voćem za čišćenje crijeva.

Maline

Maline su jedan od najbogatijih izvora vlakana među voćem. Nisu dobre samo za crijeva i jetra, nego i za sjajnu i čistu kožu.

Jagode

Jagode su neizostavne za čišćenje organizma. Bogate su vlaknima i drugim zdravim vitaminima, pa njihovom konzumacijom možete na prirodan način očistiti i detoksicirati crijeva.

Borovnice

Sadrže prirodni aspirin koji ublažava učinke oštećenja tkiva uslijed kronične upale. Također djeluju kao antibiotik i sprečavaju bakterijske infekcije u urinarnom traktu.

Grejp

Sočno voće sadrži pektin, topiva vlakna koja se vežu na kolesterol u tijelu. Tako se čisti krv od štetnih virusa. Grejp je jedan od plodova koji se smatra odličnim za detoksifikaciju crijeva i jetre.

Limun

Limun pomaže prirodnom čišćenju tijela. Bogat je vitaminom C i pomaže detoksifikaciji štetnih tvari iz jetre.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali