Grčka pizza
Ova pizza ponudit će vam potpuno nove mediteranske okuse - artičoke, humus, masline, rajčice i svježe začinsko bilje. Također je vrlo zanimljiv i način pripreme.
Sastojci:
- tijesto za pizzu
- 1 žlica maslinovog ulja
Za umak:
- 420 grama umaka od rajčice
- 3 režnja češnjaka, potpuno usitnjena
- 2 žličice sušenog origana
- 1 žličica šećera
- sol i papar
Za nadjev:
- humus
- 1 šalica maslina
- 1/2 šalice mariniranih srca artičoke
- 1/4 šalice svježeg bosiljka
- 2 mlada luka
(Foto: Pexels)
Priprema:
1.Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namažite lim za pečenje i prebacite tijesto u njega. Rubove premažite maslinovim uljem i prema želji pospite kukuruznim brašnom. Stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta dok ne porumeni.
2. Napravite umak dok se tijesto peče. U malu posudu stavite rajčicu, češnjak, origano i šećer i zagrijte na srednje jakoj vatri. Povremeno miješajte i kuhajte oko 20 minuta. Dodajte sol i papar.
3. Kada je tijesto pečeno, premažite ga ravnomjernom humusom. Zatim stavite umak preko humusa i na rasporedite masline, srca atičoka i mladi luk. Poslužite toplo.
Dobar tek!