bez mesa /

Ljetne pizze u kojima će uživati cijela obitelj

Image
Foto: www.pixabay.com

Ljeto je vrijeme kada možemo kombinirati puno više namirnica u omiljenim jelima. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijete nove recepte za svima omiljeno jelo

29.7.2019.
12:35
www.pixabay.com
VOYO logo

Grčka pizza

Ova pizza ponudit će vam potpuno nove mediteranske okuse - artičoke, humus, masline, rajčice i svježe začinsko bilje. Također je vrlo zanimljiv i način pripreme

Sastojci: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • tijesto za pizzu
  • 1 žlica maslinovog ulja

Za umak: 

  • 420 grama umaka od rajčice
  • 3 režnja češnjaka, potpuno usitnjena
  • 2 žličice sušenog origana
  • 1 žličica šećera
  • sol i papar

Za nadjev:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • humus 
  • 1 šalica maslina
  • 1/2 šalice mariniranih srca artičoke
  • 1/4 šalice svježeg bosiljka
  • 2 mlada luka

(Foto: Pexels)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/pizza-a2c66fc489d53af79e5621667eaa83f4_view_article_new.jpg?v=20

 Priprema: 

1.Zagrijte pećnicu na  200 stupnjeva. Namažite lim za pečenje i prebacite tijesto u njega. Rubove premažite maslinovim uljem i prema želji pospite kukuruznim brašnom. Stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta dok ne porumeni. 

2. Napravite umak dok se tijesto peče. U malu posudu stavite rajčicu, češnjak, origano i šećer i zagrijte na srednje jakoj vatri. Povremeno miješajte i kuhajte oko 20 minuta. Dodajte sol i papar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Kada je tijesto pečeno, premažite ga ravnomjernom humusom. Zatim stavite umak preko humusa i na rasporedite masline, srca atičoka i mladi luk. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/3
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
JAKO ZDRAVO /

Preporuka liječnika: Čaša ovog pića prije spavanja čisti jetru i ublažava kašalj