arti-201104290479006Po sastavu je kozje mlijeko u mnogočemu slično ljudskom, majčinom mlijeku, pokazalo je istraživanje španjolskog Sveučilišta Granada.
Kozje mlijeko iznimno je blagotvorno zbog visoke hranjivosti, a sadrži manje laktoze i lakše je probavljivo nego kravlje mlijeko, pa ga kao podnošljiviju alternativu mogu uzimati ljudi koji su osjetljivi na kravlje mlijeko.
Kozje mlijeko obiluje kalcijem i fosforom, koji su važni za čvrstoću kostiju, te cinkom i selenom, snažnim antioksidansima koji održavaju tjelesni imunitet.
arti-201104270021006Španjolski znanstvenici preporučuju kozje mlijeko ljudima koji pate od anemije izazvane manjkom željeza u krvi. Upravo kozje mlijeko, kažu, potiče bolje iskorištavanje željeza u organizmu i obnovu hemoglobina, krvnog pigmenta koji sadrži željezo.
Vezani članci:
arti-201104120497006 arti-201104080767006 arti-201103040463006