Play ponuda

KLJUČNI KORACI ZA NJEGU KOŽE NA SUNCU: / Čišćenje, hidratacija i zaštita

Image
Foto: Thinkstock

Kako biste istinski uživali u toplim mjesecima, kožu je potrebno adekvatno zaštititi od sunca, vjetra, ali i morske vode.

2.5.2016.
0:02
Thinkstock
Play ponuda

Svakim izlaganjem suncu koža gubi dio prirodne vlažnosti koju treba nadoknaditi. Ako ima dovoljno vlage, koža je svježa i napeta, a bore su manje vidljive.

Koža se do određene granice sama obnavlja i brani od negativnih vanjskih utjecaja, što ne znači da je smijete pretjerano izlagati vanjskim mehaničkim i kemijskim utjecajima, piše Slobodna Dalmacija

Čišćenje

Budući da je lice prvo na udaru, posvetite mu i najviše vremena. Jutro započnite sa čišćenjem. Umijte se samo vodom ili blagim sredstvom za umivanje, a izbor preparata u ljekarnama i drogerijama može ugoditi svakom tipu kože.

Nakon umivanja osvježite je vlažnim tonikom koji odstranjuje preostalu nečistoću, a potom lice možete poprskati i termalnom vodom.

Hidratacija

Njegu nastavite nanošenjem kreme koja će suhu kožu lica dubinski navlažiti, a ako je normalna ili miješana, bolje će joj prijati vlažna emulzija.

Zaštita

Na tako pripremljenu kožu nanesite zaštitu od sunca, kremu s visokim zaštitnim faktorom - nikako ispod SPF 20. Sad je vaše lice spremno za izlazak.

I ne zaboravite cijeli ovaj ritual, a nije prezahtjevno, učiniti i prije nego se uputite u šetnju gradom ili u šoping.

Play ponuda
Play ponuda