KAKO SE RIJEŠITI PODBRATKA: / 5 minuta svaki dan donijet će vam svježu kožu i zategnut vrat

Image
Foto: Thinkstock, Stockbyte

Starenjem koža lica postaje opuštenija što se jako vidi na našem licu i vratu. Tako nastaje podrbradak kojega je dosta teško tretirati, makar je jedan od manje problematičnih znakova starenja.

20.5.2017.
14:00
Thinkstock, Stockbyte
Play logo

Osobe koje su se riješile viška kilograma također su upoznate s teškim pitanjem kako se riješiti podbratka. Višak masnoće se na tom dijelu vrata taloži i skidanje nije lagan postupak. Mnogi s ovim problemom okreću se estetskoj kirurgiji koja košta nekoliko tisuća kuna - mogu biti ugradnja implantanata, liposukcija, dizanje kože vrata ili korištenje aparata za podizanje podbratka.

Kako ne biste ispraznili svoj novčanik, donosimo nekoliko savjeta kako se riješiti podbratka jednostavnim putem bez estetske operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se riješiti podbratka

Ne biste vjerovali koliko malo je potrebno da se ta naporna nakupina kože i masti ispod vašeg lica otopi i nestane. Bitno je prestati raditi neke loše navike i vježbati.

shimmer fallback

Želite izbjeći ovako grozan podbradak na licu? Evo što trebate činiti

shimmer fallback

Želite izbjeći ovako grozan podbradak na licu? Evo što trebate činiti

1. Prestanite zuriti u svoj mobitel

Spuštanje pogleda i glave na vaš mobilni telefon jedan je od razloga nastanka podbratka. Stalno gledanje prema dolje u naše mobitele i laptope može skratiti mišiće i povećati gravitacijsku silu na području čeljusti. To kožu čini previše opuštenom čime izgleda starije nego što to je.

shimmer fallback
shimmer fallback

2. Pazite što jedete

Svaka hrana drugačije funkcionira na naš organizam, pa je tako višak masti prvo vidljiv na licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  "Ono što pijete i jedete zbilja se vidi u ovom području, uzrokuje podbuhlost, posebice ako jedete previše ugljikohidrata. Još jedan problem je previše alkohola. Ljudi koji redovito piju imaju podbuhla lica i voda se skuplja oko njihovih čeljusti i obraza’, upozorava osobni trener Dalton Wong .

Ključ je u tome da konzumirate što manje hrane koja će izazvati podbuhlost. Izbjegavajte tjesteninu i kruh, a povećajte unos proteina i vlakana. Jedite što manje soli i pokušajte izbaciti višak vode konzumiranjem biljnih čajeva i povrća kao što što su šparoge ili krastavci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također pripazite na režim prehrane. Jedna od jednostavnijih dijeta je krono prehrana uz koju nećete biti gladni, a pomoći će vam riješiti se viška masti u tijelu i vratu.

Image
JEDNOSTAVNO ČUDO: /

Krono prehrana skida pet kilograma u samo mjesec dana (a nećete biti gladni)

shimmer fallback
shimmer fallback

3. Vježbajte svoj vrat

Vježbe za vrat najbolji su način kako se riješiti podbradka. Vježbanjem cijelog tijela i gubljenjem viška kilograma, ne zaboravite vježbati i vrat. Cijelo tijelo je dnevno potrebno vježbati barem 15 minuta - iskoraci, čučnjevi, sklekovi i dipsovi jednostavne su vježbe koje će učvrstiti vaše tijelo i vrat. Možete isprobati i jogu za lice koja će ojačati mišiće vrata i lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

4. Isprobajte masažu čeljusti

Zdravu prehranu i vježbanje možete kombinirati s masažom čeljusti. Masiranje vrata i čeljusti rezutirat će prokrvljenosti žila i utezanjem mišića radi kojih će lice i vrat biti zategnutiji i izgledati mlađe. Počastite se masažom lica i čeljusti u kozmetičkim salonima ili ju isprobajte sami.

  ‘Mišiće lica vježbajte kao i tijelo. Svakodnevnim izvođenjem petominutne masaže lica prilikom nanošenja kreme, zbilja ćete uvidjeti razliku. Cilj je potpomoći cirkulaciju u vašem licu i poboljšati limfnu drenažu koja će vas osloboditi od toksina’, savjetuje kozmetičarka Cyrine Ayoub.
shimmer fallback
shimmer fallback

Vježbe za rješavanje podbratka

Play logo

Kako biste održali svoje lice i vrat mladolikim i kako biste se riješli podbratka, isprobajte ove vježbe svaki dan po 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 1. Primite kožu ispod brade u sredini s desnim kažiprstom i srednjim prstom. Dlanom lijeve ruke gurajte kožu prema gore sa svake strane čeljusti. Ponovite tri puta.
 2. Stavite kažiprst i srednji prst zajedno iza režnjeva uha i masirajte u kružnim pokretima prema dolje. Ovime ćete potpomoći limfnu drenažu.
 3. Upregnite vrat prema gore, istegnite vrat. S obje ruke dlanovima tri puta pogurnite kožu vrata prema gore.
 4. Dlanovima obje ruke gurajte kožu vrata uz čeljust prema van. Ponovite to tri puta.
 5. Dlanovima obje ruke pogurajte kožu lica od dolje prema obrazima i ponovite to tri puta.
 6. Jednim prstom pogurajte kožu ispod obrva i ispod oka po tri puta.
 7. Ruke stavite na sredinu čela i gurajte kožu prema van. Ponovite to 3 puta. Položite ruke na sredinu čela i pogurajte kožu prema van tri puta.
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo