Iznenadit ćete se koliko je pivo dobro za zdravlje

Najnovija istraživanja su pokazala kako je kozumiranje piva ili nekog drugog alkohola dobro za zdravlje. No, ključna riječ je umjerenost.

17.3.2014.
10:51
VOYO logo

Dobro je za srce

Pivo, osobito tamno, izvor je topivih vlakana zbog ječma od kojeg se pivo proizvodi. Vlakna pomažu sniziti razinu 'lošeg' kolesterola u krvi, a podižu razinu 'dobrog' kolesterola, što će smanjiti rizik od srčanih bolesti. Dodatne prednosti su hmelj i slad u pivu koji su dobri antioksidansi. No, morate imati na umu da su te zdravstvene koristi uglavnom vidljive u muškaraca i žena srednje dobi. Dakle, ispijanjem piva u svojim 30-im godinama nećete spriječiti srčani udar kada uđete u 50-e.

Izbjegnite 'pivski trbuh'

Previše piva može dovesti do pojave pivskog trbuha, ali jedno pivo dnevno može doprinijeti da izbjegnete sklonost debljanju, tvrdi Michael Roizen. Razlog tome su gorke tvari koje sadrži hmelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čaša piva dobra je za bubrege

Spojevi u hmelju usporavaju oslobađanje kalcija u kostima, što pridonosi smanjenoj opasnosti od pojave bubrežnih kamenaca u muškaraca. Popijte čašu dnevno kako biste izbjegli bolne bubrežne kamence.

Za bolju kožu

Pivo je prirodni lijek za vašu kožu. Dodajte dvije šalice piva u toplu kupku i pomoći će kod psorijaze i drugih kožnih bolesti zahvaljujući hmelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je za zdravlje kostiju

Jedno hladno pivo dnevno koristit će vašim kostima. Tajna je u siliciju, koji potiče proizvodnju kolagena, a to je protein koji povećava gustoću kostiju i održava zglobove fleksibilnijima. Pivo od ječma je najbolje za sprečavanje osteoporoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo