Istraživači su otkrili kako manje nezdrave hrane i više vježbe u dvadesetima vode do zdravijih četrdesetih godina. Kiang Liu, profesor sa Sveučilišta Northwestern, tvrdi kako se žene počinju nezdravo hraniti, postanu manje aktivne te dobiju na težini kada uđu u četrdesete godine.
Ovakav način života, upozoravaju stručnjaci, vodi do visokog krvnog tlaka, visokog kolesterola te srčanih bolesti.
Novost iz istraživanja je i što se ljudi, koji u obitelji imaju srčanih bolesnika, mogu boriti s rizikom nasljednih bolesti pravilno se hraneći u mladosti.
Studija je analizirala 3.000 ljudi; njihov krvni tlak, kolesterol, unos alkohola i duhana, šećer u krvi, indeks tjelesne mase te prehranu i fizičku aktivnost, a zaključak je da oni koji su živjelo aktivno i zdravo u dvadesetima u mnogo su boljoj formi kasnije od onih koji su počeli živjeti zdravim životom tek u tridesetima.