Play ponuda

Vjerovali ili ne, ali život bi vam moglo preokrenuti ono što doslovno ispiškite!

shimmer fallback

Kome se nije dogodilo da se probudi s divovskim prištićem na licu? Biste li u takvoj situaciji bili spremni posegnuti za bilo čime, samo da vratite natrag svoj savršeni ten, pa čak i za urinom?

22.1.2015.
6:30
Play ponuda

Martha Christy, autorica knjige 'Your own perfect medicine', tvrdi, naime, da nanošenje urina na problematičnu kožu može učiniti čuda za vaš ten. Ona navodi da je riječ o znanstveno dokazanim i medicinski dokumentiranim istraživanjima, te da terapija urinom vuče povijesne korijene još iz doba drevnog Egipta, Kine i Indije.

Christy ističe da urin, zahvaljujući svojim antibakterijskim i antigljivičnim sastojcima, pojačava imunitet i bori se protiv bolesti. Uz to dodaje da bi se ova tekućina bogata enzimima, vitaminima i mineralima, trebala nanositi na kožu kako bi pomogla kod akni, ekcema, psorijaze i gljivičnih infekcija.

Ova nutricionistica koja se bavi i prirodnom medicinom ide toliko daleko da savjetuje ispijanje vlastitog urina kako biste poboljšali svoje zdravlje. Pritom se referira na JW Armstronga, koji je postio i živio samo na vlastitom urinu i vodi 45 dana, te savjetuje masažu urinom, kao i kapanje istog u oči i uši.

Također napominje da su urinske kupke izuzetno poželjne, te navodi da su to činile Francuskinje u 18. stoljeću. A čak je i velika zvijezda Madonna jednom izjavila da je riječ o sjajnom ritualu.

Gostujući u poznatoj emisiji kod Davida Lettermana, Christy je izjavila je da sjajna stvar uriniranje pod tušem, jer pomaže u borbi protiv atletskog stopala. "Stvarno, urin je kao antiseptik. Potpuno je povezan s enzimima u vašem tijelu", kaže Christy.

Ali nutricionistica Shona Wilkinson napominje da urin obično sadrži ostatke proizvoda, od hrane, pića, lijekova, proizvoda za njegu i viška metabolita u tijelu, zbog čega je stvarni sadržaj svakog individualnog urina potpuno drugačiji od drugih. "No on se sastoji od 95 posto vode i pet posto vrijednosti poput kalcija, željeza, magnezija i cinka", ističe Wilkinson i dodaje: "Ne postoje istraživanja koja podupiru dobrobiti tih pet posto, a sigurno ima jednostavnijih načina da dobijete vrijednosti istovjetne onima koje možete dobiti iz urina. Predložila bih čašu vode s multivitaminima - proći ćete bolje!"

Play ponuda
Play ponuda