Ako ste se ikad pitali: Što točno ionska sušila rade vašoj kosi i je li sve samo dobar trik

Kada sušite kosu ovakvim sušilom, negativni ioni poništavaju pozitivne, no što to znači?

24.11.2016.
14:11
Giphy
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Slabi smo na ljepotu, to je činjenica, a u svijetu različitih inovacija koje su toliko lijepo prezentirane i zapakirane, često mislimo kako će nam upravo ovaj ili onaj gadget promijeniti život na bolje. Tako je i sa ionskim sušilima za kosu koje nisu baš neka novost na tržištu.

Za one koji ne znaju, radi se o sušilima koja tijekom sušenja ispuštaju negativne ione koji smanjuju elektricitet i krate vrijeme sušenja. No, kako oni zapravo utječu na kosu?

Kad se sudari pozitivno i negativno

Vratimo li se na satove fizike, ioni su molekule koje otpuštaju ili primaju jedan ili više elektrona, dobivajući tako pozitivan ili negativan naboj. Nadalje, naša kosa je na nekim dijelovima pozitivno nabijena zbog suhoće uslijed kemijskih tretmana ili stiliziranja toplinom.

Pozitivni ioni otvaraju kutikule vlasi što znači - što suša kosa, to je više pozitivno nabijena. Kada sušite kosu ovakvim sušilom, negativni ioni poništavaju pozitivne. Kutikula vlasi je ravna i ovim može biti ponovno sljubljena s drugim kutikulama što rezultira manjim elektricitetom.

Za sve one koji nemaju vremena

Negativni ioni utječu i na vrijeme sušenja pa su ionska sušila idealna za one koji nemaju dodatnih 15 minuta za sušenje. Ovo se događa jer negativni ioni razbijaju molekule vode u kosi na manje komade, što im omogućuje da brže ispare.

Ionaska sušila su dokaz da negativa nekada i nije tako loša stvar, bar što se tiče proizvoda za stiliziranje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali