Ananas je fantastično, egzotično voće s kojim se ne susrećemo baš često, ali kad se nađe na našem stolu, pruža zdravi užitak i najvećim sladokuscima, no mnogi se često zapitaju kako se reže ananas
Vrlo je karakterističnog okusa tipičnog za južno voće, slatkast
je i pomalo citrusan.
Dok je još zelen prilično je bezukusan, a kao prezreli plod vrlo
je sladak i prepun vlakana pa i nije baš savršen
doživljaj.
Najbolje vrijeme za konzumaciju je dok je još čvrst, ali ipak već
možete osjetiti mekanu pulpu pod prstima pa to može biti idealno
vrijeme za pojesti ananas.
Ako ste mislili da jednostavan za ljuštenje i sječenje, varate se jer nije baš tako. Vrlo je jednostavno naučiti kako se reže ananas, ali morate znati postupak.
Ako je ananas mek i ako je dozrio, klasičnim ljuštenjem, onako
kako gulite jabuku, možete samo napraviti nered i dodatni posao
oko čišćenja kuhinje!
Dakle, kako se reže ananas?
Prvo ga dobro operite pod mlazom vode i osušite ga. Da biste
lakše rukovali plodom, odrežite samo mali dio s dna radi
stabilnosti.
Vodite računa o tome da odstranite lišće koje se širi kroz čitav
srednji dio ploda.
Nožem ga prerežite na pola, zatim uzmite taj narezani dio i ljuštite ga od kore te ga odrežite na kolutove. Ako je ananas potpuno sazrio, možete rezati kockice te ih odvojiti prstima. Isto ponovite i s drugom polovicom.
Uske dijelove koji su preostali, očistite tako što ćete samo zarezati po rubu uz koru pa nastavite rez dok se unutarnji dio potpuno ne odvoji.
Zatim taj dio odrežite ukoso od sredine naniže i najbolje, odmah
pojedite jer od tog dijela i onako ne možete napraviti pravilne
kockice!
Ako još uvijek niste probali ananas, sada kada znate kako
se reže ananas to obavezno napravite!
Možete napraviti i voćne salate i razne poslastice, smoothie ili
sladoled.
Dakle, mogućnosti su neograničene posebno kada znate kako
se reže ananas, pa uživajte!