Vrlo je karakterističnog okusa tipičnog za južno voće, slatkast
je i pomalo citrusan. Kada dovoljno sazre donekle podsjeća pomalo
na bananu, uz lagane note arome kokosa.
Dok je još zelen prilično je bezukusan, a kao prezreli plod vrlo
je sladak i prepun vlakana pa i nije baš savršen
doživljaj.
Pomelo voće kako se jede
Pomelo je citrusno voće, u kojem suzastupljeni vitamini C,
beta-karoten i B vitamin. Kalorije u 100grama voća ima samo
30-35.
Pomelo je dijetno, citrusno voće koje se jede, ali i potječe iz
jugoistočne Azije, a danas raste u Maleziji, Indoneziji, Kini i
Japanu.
Pošto se razlikuje od drugih citrusa, važno je znati kako se jede pomelo. Naime, pomelo ima deblju koru od drugih citrusa, pri čemu je njen najveći dio gorkog okusa.
Pomelo se jede kao i grejp. Kora koja može biti zelene do žute
boje, ovisno i vrsti, se oguli i jede se unutrašnjost ploda koja
je slatka, sočna i osvježavajuća. Kora pomela, iako gorka često
se koristi za koktele.
Pomelo voće je najkrupnije citrusno voće, što govori i njegov
latinski naziv Citrus maxima ili Citrus grandis.
Nakon što ste naučili kako se jede pomelo, znajte da postoji i
mnošto drugih načina kako se jede pomelo.
Možete ga dodati u razne deserte kao zamjenu za druge citruse, možete ga ocijediti i piti kao sok, a dobar je i za pravljenje džemova i marmelada.
Možete napraviti i voćne salate i razne poslastice, smoothie ili
sladoled.
Dakle, mogućnosti su neograničene posebno kada znate kako se jede
pomelo voće, pa uživajte!