Video u kojem Jourdyn 'Jeaux' Parks objašnjava kako kuha pire krumpir postala je hit na TikToku, a njezin neobični recept su iskušali mnogi i oduševili se.
Amerikanka se šokirala kada je doznala da mnogi krumpir za pire kuhaju samo u vodi, bez soli. "Samo malo, kažete mi da vi krumpir kuhate samo u vodi?", upitala je u snimci pa podijelila svoj recept.
Ona krumpir kuha s korom, a na koru utrlja malo ulja avokada. "Ako ne volite kuhati krumpir u kori, slobodno ga ogulite i narežite na polovice", naglasila je.
Dodaje čašu vode i morsku sol, a zatim - pileći ili goveđi temeljac, ovisno o mesu uz koje ćete poslužiti pire. "To će pojačati okus, a pire će biti puno kremastiji kasnije kada dodate maslac i mlijeko", objasnila je Jourdyn.
Jedna korisnica TikToka isprobala je njezin recept i tvrdi da je pire na taj način puno ukusniji. "Više nikada neću kuhati krumpir za pire samo u vodi", rekla je u videu.
Jourdyn je za BuzzFeed otkrila da ne shvaća zašto bi itko kuhao krumpir u vodi, kada postoje opcije poput temeljca. Recept je naučila od svoje bake, čije su joj savjeti u kuhinji poput "svetog grala".