Trening trčanja / Kako prehrana utječe na trčanje?

Image

Trčanje i prehrana su jako povezani, važno je pravilno jesti prije trčanja, ali i nakon trčanja. Kako prehrana utječe na trčanje?

2.6.2021.
14:41
VOYO logo

Kako biste napravili kvalitetan trening trčanja važno je uskladiti i prehranu. Trčanje i prehrana su usko povezani, te je važno dobro uskladiti prehranu i trčanje. Što se smije jesti prije, a što poslije trčanja? Kada je najbolje jesti prije trčanja? Kada jesti poslije trčanja? To su ključna pitanja na koja treba dati odgovore.

Prije trčanja ne biste smjeli jesti ništa barem dva sata i izbjegavajte mahunarke, začinjenu hranu, crveno meso, voće s visokim sadržajem vlakana, kofein... Prije trčanja je najbolje pojesti bananu ili orašaste plodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trčanja možete odmah jesti jer morate nadoknaditi izgubljenu energiju i elektrolite. Uz hranu obavezno se treba dobro hidratizirati, uz pomoć vode ili sportskih pića. Od hrane možete sve jesti nakon trčanja. Obrok neka ne bude preobilan kako se ne biste prejeli. Prilagodite prehranu nakon treningu vlastitim željama.

Važno je biti discipliniran što se tiče prehrane, osobito prije trčanja kako biste mogli odraditi kvalitetan trening, te uskladiti prehranu s treningom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo