Play ponuda

USVOJILI BOLESNO DIJETE PA GA NAKON TRI GODINE - VRATILI: / 'Nitko nam nije rekao da ima posebne potrebe'; Javnost ih razapinje

Image
Foto: YouTube

Majka je rekla da se dječak sada nalazi u drugoj obitelji, koja će ga jednako voljeti

28.5.2020.
14:10
YouTube
Play ponuda

YouTuberica s više od 700.000 pretplatnika dokumentirala je svaki korak u procesu usvajanja djeteta - od prikupljanja novčanih sredstava do kukanja nad izmjenama zakona vezanih uz dovođenje dječaka iz Kine 2017. godine.

Sada su Myka Stauffer i njezin suprug James obznanili kako su nakon tri godine odlučili vratiti svojega sina Huxleyja. Razlog? Dječak ima autizam. Par je potvrdio da su dijete odlučili dati na ponovno usvajanje jer je, kako kažu, imao posebne potrebe kojih nisu bili svjesni kada su mu odlučili pružiti krov nad glavom.

'Kod usvajanja postoje brojne nelogičnosti'

Svoje su razloge supružnici objasnili kroz suze u sedam minuta dugom videu na YouTubeu te su, logično, izazvali lavinu reakcija, prenosi Insider.

"Kod međunarodnoga usvajanja djece postoje brojne nelogičnosti i stvari koje nisu transparentne u dosjeima, a kada je Huxley došao k nama, shvatili smo da ima znatno više potreba nego što nam je bilo rečeno", kazao je James.

"Jako je teško slušati sve što nam govore liječnici. Daju nam puno informacija koje nas uznemiruju jer to nije ono što smo ikada željeli čuti. Nikada nismo željeli biti u ovoj situaciji. Pokušavamo mu u što većoj mjeri ispuniti njegove potrebe i pomoći mu. Uistinu ga volimo", dodao je.

Image
BEZ SIMPTOMA: /

Otišla na Hitnu zbog jakih bolova, mislila je da ima bubrežni kamenac, a četiri sata kasnije - rodila bebu!?

Image
BEZ SIMPTOMA: /

Otišla na Hitnu zbog jakih bolova, mislila je da ima bubrežni kamenac, a četiri sata kasnije - rodila bebu!?

Dijete se već nalazi u drugoj obitelji

Myka je rekla da se dječak sada nalazi u drugoj obitelji, koja će ga jednako voljeti. Istaknula je i da njegova nova majka ima medicinskoga iskustva te da mu može puno više pomoći. "On je jako sretan i dobro se osjeća", navela je.

Mnogi od komentara ispod videa, koji je u samo jednom danu prikupio više od 100.000 pregleda, bili su pozitivni. No, velik je broj korisnika njihov potez razbjesnio te su Myku i Jamesa prozvali - neodgovornima.

Ljudi se javno obrušili na supružnike

"Dala si svoje dijete nakon što si shvatila da usvajanje nije tako lako kao sve ostalo u tvojemu životu. Ove su instagramske majke doista najodvratnije", "Dijete nije ljubimac. Nikada ne bi to učinila da ti je biološki sin", "Zamisli da usvojiš dječaka iz Kine s posebnim potrebama, odvojiš ga od svega što mu je poznato pa ga za par mjeseci proslijediš nekom drugom", samo su neki od komentara.

Drugi su ljudi, pak, svoje gnušanje nad činjenicom da se poznata YouTuberica odrekla svojega usvojenog sina nakon tri godine života s njime, morali izraziti vlastitim snimkama koje su objavili na istoj platformi.

Play ponuda
Play ponuda