Play ponuda

Stvari za koje ni ne sumnjate da su toliko opasne za djecu

shimmer fallback

Većina roditelja prepoznaje stvari koje su očita Opasnost za djecu, poput stepenica, utičnica, sredstava i kemikalija za čišćenje.

25.10.2013.
14:51
Play ponuda

Kuhinjska stolica

To je samo kuhinjska stolica! Bezopasna i nije visoko od tla. Većina roditelja će tako razmišljati sve dok njihov dvogodišnjak ne padne s nje i polomi zubiće. Osim toga, postoji opasnost da dijete stane na stolicu i prevrne se.

Baterije

One su izuzetno opasne ako se progutaju. Mogu uzrokovati veliku štetu i zapaliti tkivo samo dva sata nakon što ih dijete proguta. Stoga dobro pazite na baterije iz daljinskog upravljača i sličnih stvarčica.

Perilica rublja

Nije neuobičajeno da se dijete istražujući uvuče u perilicu rublja. Iako možda i nije među prvim stvarima za koje ćete pomisliti da su opasna za vaše dijete, opreza nikad dosta.

Antiseptik za ruke

Vjerovali ili ne, ako vaš mališan popije sredstvo za dezinfekciju ruku Može se napiti. Zabilježeni su čak i neki slučajevi kada su tinejdžeri to konzumirali kako bi se napili.

Deterdžent za pranje rublja

Posebno je opasan onaj u kapsulama koji se ubacuje u bubanj perilice. Djeci nije strano kapsulu staviti u usta poput bombona i progutati je što je jako opasno jer ishod može završiti i sa smrtnom posljedicom.

Magneti

Predstavlja veliku opasnost ukoliko ga dijete proguta. Posebice treba pripaziti na male i jake magnete.

Televizor

Opasnost od pada televizora predstavlja kontinuirani rizik za djecu. Stručnjaci kažu kako moderni dizajni televizora poput LCD-a ili plazme predstavljaju veću opasnost od starih modela.

Play ponuda
Play ponuda