Play ponuda

Stvari koje svi roditelji moraju imati u automobilu

shimmer fallback

Gladna sam! Žedan sam! Prosuo sam se! Svaki roditelj čuje to barem nekoliko puta dnevno, što i nije problem kada ste kod kuće. No, stvari nisu nimalo ležerne kada ste u automobilu.

21.3.2012.
14:47
Play ponuda

Prije nego ste imali djecu vjerojatno ste zamišljali kako svojoj djeci nećete dozvoliti neke stvari. Vidjeli ste automobil pun ostataka hrane, vrećica, igračaka i pomislili – moje dijete će biti drugačije odgojeno, nikada neće jesti u autu. No, kada dijete stigne, shvatite koliko ste naivni bili. Većini mama automobil je kuća na kotačima, posebno u današnje vrijeme kada se djecu mora razvoziti na razne izvanškolske ativnosti. A iako su djeca starija, njihove potrebe ne postaju manje.

Evo što majke s portala babble.com preporučuju da morate imati u autu:

Grickalice!

E da, glavni krivac mrvica koje je teško iskorijeniti. Ali što biste radije imali...mrvice ili gladnu, plačljivu djecu?

Voda

Uvijek je dobro imati pri ruci bocu s vodom, posebno kada idete na neke sportske aktivnosti.

Torba sa stvarima za 'hitnu pomoć'

To je stavka koja se lako previdi. No, te stvari mogu itekako dobro doći. Primjerice, baterije i rezervna odjeća jako dobro dođu u škakljivim situacijama.

Papirnate maramice

Ovo vam ne treba ako ste imuni na šmrkave noseve. Ali ako niste, postoji bolja alternativa rukavima.

Sterilizator za ruke

Svi znamo koliko djeca vole držati prste u ustima, a nekim je mamama zbog toga prva stvar koju učine djeci kada uđu u automobil - steriliziranje ruku.

Vlažne maramice

Imali bebu ili ne, vlažne maramice mogu biti od velike pomoći, posebno kod rješavanja mrlja. Oni su instant perači ruku i tkanina.

Glazba

Glazba je nešto s čim se sve majke slažu da morate imati. Pripazite samo da glazba i vama odgovara, kako vam se nakon stotog preslušavanja ne bi digla kosa na glavi.

Vrećica za smeće

Papirnate i vlažne maramice, polupojedena peciva i slično, trebaju svoj 'smještaj', osim ako ne želite da završe na sjedištu ili ispod njega. Ako ne želite običnu vrećicu, postoje i one posebno dizajnirane za automobile.

Organizer za auto

Uz popis svim mogućih stvari koje vam se povlače po automobilu, ogranizirati ih čini se vrlo logičnim rješenjem.

Pokrivač

Neka djeca ne mogu odoljeti spavanju u automobilu. Pokrivač zato uvijek dobro dođe, pa može biti i sastavni dio torbe za 'hitne situacije'.

Zabava

Lijepo je pogledati u retrovizor i vidjeti nasmiješena lica. Bez obzira radi li se o crtićima, igračkama ili knjigama, složit ćete se da je zabavni sadržaj s vremena na vrijeme jako potreban.

Kutija prve pomoći

Iako istu po zakonu mora imati svaki automobil, nije loše imati i jednu s flasterima i sredstvom za dezinfekciju rana samo za potrebe djece. Nikada ne znate kad će vam zatrebati.

Boca za špricanje

Neke majke dosjetile su se kako smiriti djecu koja na zadnjem sjedištu počnu divljati i udarati se. Malo ih pošpricaju vodom i totalno šokiraju.

Play ponuda
Play ponuda