Play ponuda

Povukli milijun nosiljki za novorođenčad

shimmer fallback
25.3.2010.
10:48
Play ponuda

Potrošači trebaju prestati koristiti nosiljke tipa SlingRider i Wendy Bellissimo za djecu mlađu od četiri mjeseca i kontaktirati tvrtku Infantino iz San Diega radi besplatne zamjene, navela je američka Komisija za sigurnost proizvoda te upozorila kupce da ne pokušavaju popraviti te nosiljke.

Komisija za sigurnost proizvoda u priopćenju je navela da istražuje 14 smrtnih slučajeva povezanih s nosiljkama za djecu u posljednjih 20 godina, ne navodeći nazive proizvođača. Mlađa su djeca u većoj opasnosti zbog manje motoričke kontrole položaja glave.

U grafičkim prikazama na američkim TV postajama roditelje se upozorava da opozvane nosiljke, oblika širokog pojasa, pritišću djetetovu glavu na prsa pri čemu se gotovo zatvaraju dišni kanali.

Komisija za sigurnost proizvoda navela je da su nosiljke proizvedene u Kini i Tajlandu od siječnja 2003. do ožujka 2010, te da su prodavane u trgovinskim lancima Wal-Mart, Target, Amazon.com, Burlington Coat Factory, Toys R Us i Babies R Us.

U izvješćima američkih tiskanih i elektroničkih medija ne navodi se je li tvrtka Infantino svoje proizvode izvozila u europske zemlje.

U istrazi oko nosiljki za djecu Infantino je surađivao sa saveznim regulatorima i neprofitnom organizacijom ASTM International, izjavio je predsjednik tvrtke Jack Vresics.

Play ponuda
Play ponuda