Prvorođeni u prednosti

NE VOLE SVE PODJEDNAKO: Roditelji stvarno imaju omiljeno dijete

Dugo se sumnjalo da roditelji imaju omiljeno dijete, a sada neki sociolozi misle kako su to napokon uspjeli i dokazati. Intervjuirali su 384 parova braće i sestara i pronašli jedan zanimljiv uzorak.

Ako nemate luksuz da ste jedino dijete pa su vaši roditelji prisiljeni podijeliti ljubav i pažnju, vjerojatno ste primjetili da postoji lagana nejednakost. Je li vaš brat uvijek dobivao dodatni desert nakon ručka? Ili je vaša sestra imala ‘bolje’ rođendanske proslave ili bi joj roditelji lakše oprostili neke stvari?

U NAJBOLJOJ NAMJERI: 15 urnebesnih laži koje roditelji govore djeci

Istraživali su povezanost između različitog tretiranja kod roditelja, navodne pristranosti koju su djeca vidjela i njihovog osjećaja vlastite vrijednosti i otkrili da je poredak rođenja “znakovito povezan s osjećajem vlastite vrijednosti i percepcijom različitog tretmana od strane roditelja”, prenosi Mirror.

VESELITE SE, PRVORODENI! Najstarije dijete najcesce je i najpametnije. Zasto?

Što to točno znači?

Otkriveno je kako najstarija djeca osjećaju kako su imala bolji tretman, dok mlađa djeca misle kako je njihov odgoj bio stroži.

Ako i dalje ne vjerujete, čak su i roditelji to potvrdili. Gotovo tri četvrtine majki (74%) i 70% očeva priznalo je kako je tretiralo jedno dijete bolje od drugoga.

I tako starija braćo i sestre, slobodno slavite. A vi mlađa djeco, odite reći roditeljima da nakon ove traumatične vijesti želite novi auto.

NAJSNAŽNIJE OD TROJE: Nije prvo, niti treće, već je srednje najsnažnije i najpametnije dijete

 

Povratak na Net.hr