Play ponuda

BEZ DERNJAVE I TENZIJA / Majka otkrila kako natjerati djecu da vas slušaju: 'Ključno je postavljanje granica'

Image
Foto: Shutterstock

Stručnjakinja je objasnila zašto mnoga djeca slušaju samo kada povisite ton i kako to ponašanje možete promijeniti

10.7.2021.
21:08
Shutterstock
Play ponuda

Nije tajna kako djeca ne slušaju roditelje koliko god im ponavljali jednu te istu stvar. Tek kada stariji članovi obitelji povise glas, klinci prihvate da su učinili nešto pogrešno.

Međutim, ako je vjerovati ovoj stručnjakinji za roditeljstvo, vaši obiteljski trenuci ne moraju biti ispunjeni dernjavom.

Image
POGLEDAJTE TA PRESTRAVLJENA LICA /

Mama izvela zastrašujuću podvalu kako bi natjerala djecu da prestanu raditi nered

Image
POGLEDAJTE TA PRESTRAVLJENA LICA /

Mama izvela zastrašujuću podvalu kako bi natjerala djecu da prestanu raditi nered

Tia Slightham, majka koja dijeli savjete o roditeljstvu na TikToku, objasnila je zašto misli da djeca često slušaju tek kada roditelji počnu vikati i kako se to može promijeniti. Ona tvrdi da je ključ u postavljanju jasnih granica, piše Mirror.

"Želite znati zašto vas djeca ne slušaju sve dok ne poludite i počnete vikati? Vi ste zapravo krivi za to. Ne krivim vas, ali djeca će raditi sve što funkcionira jer su se rodili s potrebom da pomiču granice. Ako ih lijepo pitate, podsjećate ih, upozoravate i onda se konačno izderete, oni će naučiti da vas ne moraju poslušati iz prve jer ih nekoliko prije zamolite, podsjetite i upozorite. Oni slušaju kada je postavljena granica, odnosno kada se počnete derati", objasnila je Tia.

Kako spriječiti takvo ponašanje?

Stručnjakinja za roditeljstvo tvrdi kako trebate odrediti jasne, čvrste i trajne granice kako bi djeca unaprijed znala što se od njih očekuje.

"Također, poradite na svom deranju. Morate promijeniti svoj stil roditeljstva kako bi se promijenilo ponašanje djece", smatra Slightham.

Više od pet milijuna korisnika pregledalo je njen video, a mnogi su joj roditelji zahvalili na korisnom savjetu i poručili kako će ga što prije isprobati.

Play ponuda
Play ponuda