Play ponuda

'LIJEČNIK SE SKORO ONESVIJESTIO' / Žena s dvije maternice rodila blizance! Strahovala je i puno prije trudnoće, no tada je sve ispalo drugačije

Image
Foto: Shutterstock

Žena iz Izraela s dvije maternice rodila je blizance, po jednog u svakoj maternici, objavila je bolnica Ichilov u Tel Avivu u četvrtak.

30.12.2021.
18:03
Shutterstock
Play ponuda

Blizanci su se prvi put sreli tek nakon rođenja. Vjeruje se da je žena rođena s dvostrukom maternicom ili uterus didelphys. Njezin je slučaj još posebniji jer je jedna maternica također podijeljena po sredini, rekli su liječnici. Blizanačka trudnoća je u takvim okolnostima krajnje rijetka i šanse su jedan prema milijun.

Liječnici su brižno nadzirali visokorizičnu trudnoću tridesetjednogodišnjakinje koja je blizance rodila carskim rezom u 35. tjednu. Prema bolnici, majka je rekla da je za svoje rijetko medicinsko stanje saznala kada je imala 20 godina. Puno prije trudnoće, bojala se "da će beba rasti u desnoj, manjoj maternici". No, tada je sve ispalo drukčije.

"Na prvom trudničkom pregledu liječnik se gotovo onesvijestio. Trebalo mu je deset minuta da mi kaže da imam embrij u obje maternice", rekla je. Tijekom trudnoće se jako brinula, dodala je. "Blizanci, dječak i djevojčica, su slatki i odlični i sigurna sam da će biti najbolja braća i prijatelji, iako su se tek sreli", istaknula je majka.

Play ponuda
Play ponuda